ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Tο νέο μοντέλο, Mitsubishi Eclipse Cross, έχει ξεφύγει αρκετά από τα στενά σχεδιαστικά περιθώρια που μας έχει συνηθίσει η Mitsubishi. (PHOTO)

Tο νέο μοντέλο έχει ξεφύγει αρκετά από τα στενά σχεδιαστικά περιθώρια που μας έχει συνηθίσει η Mitsubishi, έχοντας φουτουριστική και ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Τα τονισμένα του φτερά, κάνουν το αμάξωμα να μοιάζει πιο μυώδες, ενώ η έντονη κλίση της οροφής αφήνει ξεκάθαρα coυpe υπονοούμενα. Τα βλέμματα στη συνέχεια μαγνητίζονται από τα εμπρός LED φώτα ημέρας, τα πίσω φωτιστικά σώματα που προεξέχουν σε σχήμα “C”, τα μικρά πίσω παράθυρα, την αεροτομή οροφής και τις έντονες ακμές στα περισσότερα σημεία.

Αν και η εξωτερική σχεδίαση του Eclipse Cross δεν έχει αντλήσει έμπνευση από κανένα υφιστάμενο μοντέλο της Mitsubishi (μήκος 4,405 μ., πλάτος 1,805 μ. και ύψος 1,685 μ.), στο εσωτερικό τα πράγματα θυμίζουν κάτι από τα υπόλοιπα μοντέλα του κατασκευαστή. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η κεντρική κονσόλα, η οποία είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό και τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά ένθετα.

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Ντεμπούτο κάτω από το καπό του Eclipse Cross, κάνει ο υπερτροφοδοτούμενος 1.5 lt βενζινοκινητήρας με 163 ίππους και η ροπή των 25,5 kgm απελευθερώνεται από τις 1.800 έως τις 4.500 σ.α.λ.

Ο πίνακας των επιδόσεων του Eclipse Cross σε συνδυασμό με το κιβώτιο CVT στην τετρακίνητη έκδοση, η οποία διαθέτει το εξελιγμένο σύστημα S-AWC, αναγράφει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,8” και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Εκπέμπει 159 γρ./χλμ. C02 και σύμφωνα με την επίσημη μέτρηση η μέση κατανάλωση είναι 7,0 λίτρα/100 χλμ.

Παράλληλα ο ίδιος κινητήρας συνεργάζεται και με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο (τελική ταχύτητα 205 χλμ./ώρα, 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3”., εκπομπές 151 γρ./χλμ. CO2 και μέση κατανάλωση 6,6 λίτρα/100 χλμ. (στην προσθιοκίνητη έκδοση).

Θα προσφέρεται και με πετρελαιοκινητήρα 2.2 lt. Στην Ελλάδα αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ