ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη BMW Concept iX3

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη BMW Concept iX3

Το BMW Group, διευρύνοντας τη γκάμα των ηλεκτρικών του μοντέλων, μετά το i3 και το i8, προχωρά σε ηλεκτρικές εκδόσεις στα SUV μοντέλα της, η SAV όπως τα αποκαλεί η ίδια (Sports Activity Vehicle).

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας (Auto China 2018) στο Πεκίνο, παρουσιάζει το BMWConceptiX3, με ισχύ 270 ίππους και αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης 400 χλμ., που προαναγγέλλει την επέκταση μοντέλων μηδενικών ρύπων της εταιρείας, που δίνει έμφαση στους τομείς Αυτοματοποιημένης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Ηλεκτρικών/Plug-in Υβριδικών Μοντέλων και Υπηρεσιών.

Υπό τον γενικό όρο "iNext" και με την υποστήριξη ολόκληρου του BMW Group, δημιουργείται τώρα το μελλοντικό προϊοντικό και τεχνολογικό πακέτο στο οποίο το BMW Concept iX3 παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που αναδεικνύονται μέσω του BMW Concept iX3 είναι η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά ισχύος βρίσκονται σε μία νέα, ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει νέες και ισχυρότερες μπαταρίες.

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη BMW Concept iX3

Πλήρως ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά μοντέλα της βασικής μάρκας θα φέρουν στο μέλλον ένα λογότυπο BMW i. Αυτό είναι ορατό στο πρωτότυπο όχημα, στο πλάι και πίσω. Η τεχνολογία BMW eDrive σήμερα ήδη αποτελεί τμήμα του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα BMW iPerformance και το MINICooperSECountryman ALL4. Στο BMW Concept iX3, το επόμενο, εξαιρετικά ενσωματωμένο στάδιο εξέλιξης αυτής της τεχνολογίας προσφέρει πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση. Επομένως, η μελλοντική έκδοση μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού SAV θα επωφεληθεί και από την τεχνολογική βάση του συστήματος κίνησης του BMW iNext, που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2021.

Στο μέλλον, οι ευέλικτες, πιο εξελιγμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων θα συνδυάζονται με όλους τους τύπους εμπρόσθιας κίνησης, πίσω κίνησης και τετρακίνησης, ώστε μοντέλα όλων των μαρκών του Group να μπορούν να εφοδιάζονται με διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης. Και αυτό σημαίνει ότι ένας κινητήρας καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης ή μία ηλεκτρική λύση μπαταρίας θα μπορούν να ενσωματώνονται σε οποιοδήποτε μοντέλο.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ