ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Grandland X για περιπέτεια "εκτός δρόμου"

Νέο Grandland X για περιπέτεια "εκτός δρόμου"

Με το Mokka X ήδη στην αγορά και το επικείμενο λανσάρισμα (τον ερχόμενο Ιούνιο) του crossover Crossland X, που είναι στα ίδια μέτρα αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα, η Opel ολοκληρώνει την παρουσία της στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των SUV (το 20% της αγοράς τώρα, από 7% το 2010) με το Grandland X.

Μεγαλύτερο από όλα και με πιο "εκτός δρόμου" προσανατολισμό, το μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (14-22 Σεπτεμβρίου) και κατά τον Νοέμβριο αναμένεται στην αγορά και της χώρας μας.

Όντας μεγαλύτερο κατά 20 εκ. από το Crossland X, διαθέτει μήκος 4,477 μ., πλάτος 1,844 μ. και ύψος 1,636 μ. Πάντως, παρά τις μεγάλες διαστάσεις, οι κοντοί πρόβολοι το καθιστούν "συμπαγές". Μπροστά, πάνω από την ποδιά βρίσκεται η μάσκα διακοσμημένη με το έμβλημα Opel Blitz, ενώ ξεχωρίζουν οι λεπτοί προβολείς LED σε σχήμα διπλού φτερού.

Νέο Grandland X για περιπέτεια "εκτός δρόμου"

Στο προφίλ, οι μυώδεις, ανάγλυφοι θόλοι τροχών και τα προστατευτικά στο κάτω τμήμα του αμαξώματος προσδίδουν στο Grandland X χαρακτηριστικά "εκτός δρόμου", ενώ η κλίση στο πίσω μέρος της οροφής υπογραμμίζει την coupe σχεδίαση στη μεγάλη κατηγορία των SUV, την οποία υιοθετούν πλέον όλοι οι κατασκευαστές. Κι αν κάποιος διαλέξει τη διχρωμία της οροφής, που κι αυτή είναι της μόδας, τότε απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εμφάνισης. Η πίσω όψη του Grandland X ενισχύει το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου, που συμπληρώνεται από ασημί ποδιά με ενσωματωμένες απολήξεις εξαγωγής στα αριστερά και τα δεξιά και προστατευτικό πλέγμα από πάνω.

Νέο Grandland X για περιπέτεια "εκτός δρόμου"

Η εμφάνιση του εξωτερικού συνάδει με το εσωτερικό. Το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής είναι οριζόντια ευθυγραμμισμένα με τον οδηγό. Η κεντρική κονσόλα έχει τρεις οριζόντιες σειρές χειριστηρίων και διαισθητική πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment, ελέγχου κλιματισμού και πλαισίου. Γενικά είναι λιτό το κόκπιτ χωρίς περιττά χειριστήρια κι αυτό αφήνει χώρο στα… μάτια, να δουν αυτό που θέλουν. Όσο για τα χέρια, θα αγγίξουν επιφάνειες από μαλακά υλικά, που είναι και το συνώνυμο της ποιότητας.

Τα καθίσματα είναι τοποθετημένα ψηλά, για καλύτερη ορατότητα, ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2,675 μ. διασφαλίζει άνεση για 5 ενήλικες, με πολύ ικανοποιητικό χώρο αποσκευών (514 λίτρα και 1.652 με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα).

Η Opel επισημαίνει ότι το νέο Grandland X θα προσφέρεται με πληθώρα συστημάτων υποστήριξης και άνεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ενεργητική ασφάλεια θα διαθέτει: Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Στην άνεση θα υπάρχουν: Εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Campaign for Healthier Backs), θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω και πίσω πόρτα που ανοίγει με μία απλή κίνηση του ποδιού.

Νέο Grandland X για περιπέτεια "εκτός δρόμου"

Εξάλλου, όπως και υπόλοιπα Opel, έτσι και το Grandland X θα εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που τώρα περιλαμβάνει νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρων στάθμευσης. Κι ακόμη, μια υπηρεσία που μπορεί να ενδιαφέρει τους τεχνολογικά προηγμένους, είναι ότι τα Smartphones μπορούν ακόμα και να φορτίζονται ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ