ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Ford Tourneo Custom για επαγγελματική χρήση ή αναψυχή

Νέο Ford Tourneo Custom για επαγγελματική χρήση ή αναψυχή

Το νέο Tourneo Custom δεν απευθύνεται μόνο στον τουρισμό, αλλά γενικότερα σε επαγγελματίες και ιδιώτες που έχουν μεγάλη οικογένεια ή αρέσκονται στην αναψυχή και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Τώρα που ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι σε διαρκή άνοδο και οι ανάγκες για μεταφορά προσώπων συνεχώς αυξάνουν, αυτοκίνητα όπως το νέο Tourneo Custom, αποτελούν ιδανική επιλογή.

Βέβαια, ένα τέτοιο μοντέλο δεν απευθύνεται μόνο στον τουρισμό, αλλά γενικότερα σε επαγγελματίες και ιδιώτες που έχουν μεγάλη οικογένεια ή αρέσκονται στην αναψυχή και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Το νέο Tourneo Custom θα διατίθεται για παραγγελία αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Σχεδιαστικά, μπροστά είναι γνώριμο Ford με τη χρωμιωμένη μάσκα και τις πέντε οριζόντιες μπάρες. Στην καμπίνα, διαθέτει ένα σύστημα πίσω καθισμάτων μοναδικό στην κατηγορία. Αυτό αποτελείται από έξι ατομικά καθίσματα, με δυνατότητα συνεδριακής διάταξης της 2ης και 3ης σειράς.

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος Tourneo, είναι και αυτό ανανεωμένο. Εντυπωσιάζει με τον πολιτισμένο και προηγμένο χαρακτήρα του, το εσωτερικό υψηλής ποιότητας, τα βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και θορύβου και τις τεχνολογίες όπως το Intelligent Speed Limiter και το SYNC3.

Οι καινοτομίες του μοντέλου βασίζονται στις σημαντικές προϊοντικές βελτιώσεις που έγιναν στο Tourneo Custom το 2016, ανάμεσά τους και ο επαναστατικός κινητήρας πετρελαίου Ford EcoBlue 2.0 lt diesel, το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift και η πίσω αερανάρτηση.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με σειρά προηγμένων τεχνολογιών προβολέων, ενώ όλα τα οχήματα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά νέα φώτα ημέρας LED με τις οι ανώτερες εκδόσεις να επωφελούνται από τον ισχυρό φωτισμό που προσφέρουν οι προβολείς HID Xenon.

Η προηγμένη σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με ένα νέο πίνακα οργάνων, που βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford – που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Fiesta – προσφέροντας μία ελκυστική, οδηγοκεντρική διάταξη, επηρεασμένη από τη σχέση των καταναλωτών με έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές και tablet.

Οι νέες οθόνες και ο πίνακας ελέγχου έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την αυξημένη εργονομία και την ευχρηστία, ενώ οι ανώτερες εκδόσεις διαθέτουν ανεξάρτητη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών εμπνευσμένη από tablet και λειτουργεί με χειρονομίες pinch & swipe.

Μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω καθισμάτων για μέγιστη ευελιξία και άνεση

Για μέγιστη ευελιξία στη διαμόρφωση και χρήση του πίσω τμήματος της καμπίνας, το νέο Tourneo Custom είναι το μοναδικό όχημα στην κατηγορία που προσφέρει έξι ατομικά καθίσματα. Οι δύο πίσω σειρές παρέχουν δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για εύκολη πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ των επιβατών, ή σε δύο σειρές τριών καθισμάτων με κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Στις ανώτερες εκδόσεις, τα έξι ατομικά καθίσματα μπορούν να αναδιπλώνονται πλήρως, να αναστρέφονται και να αποθηκεύονται ή να αφαιρούνται τελείως, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργούν ευρυχωρία τύπου λιμουζίνας, να μεγιστοποιούν το χώρο αποσκευών ή να ικανοποιούν τις δικές τους επαγγελματικές ή προσωπικές απαιτήσεις.

Προηγμένη τεχνολογία και συστήματα υποστήριξης οδηγού

Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 προσφέρει στους οδηγούς του Tourneo Custom τη δυνατότητα να ελέγχουν το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη. Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need fuel,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά cafés, πρατήρια καυσίμου ή πάρκινγκ αυτοκινήτων και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™.

Νέο Ford Tourneo Custom για επαγγελματική χρήση ή αναψυχή

Το νέο Tourneo Custom λανσάρει επίσης αρκετά συστήματα υποστήριξης οδηγού και είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία με Intelligent Speed Limiter, που επιτρέπει αυτόματη ρύθμιση μέγιστης ταχύτητας για να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, με τη χρήση του συστήματος Traffic Sign Recognition για την ανίχνευση πινακίδων ορίων ταχύτητας.

Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς οι οποίοι εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων πίσω τους.

Τα νέα χαρακτηριστικά προστίθενται στην ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών που ήδη διατίθενται για το Tourneo Custom, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection emergency braking system, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation και Adaptive Cruise Control.

Κορυφαίοι κινητήρες Ford EcoBlue με αυτόματο κιβώτιο προαιρετικά

Το νέο Tourneo Custom διατίθεται με τον προηγμένο κινητήρα Ford EcoBlue πετρελαίου σε εκδόσεις 105, 130 170 ίππων, με σημαντικά πλεονεκτήματα στο κόστος χρήσης και τις επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου βελτιωμένη κατά 13%, εκπομπές CO2 από 162 γρ./χλμ., και ροπή στις χαμηλές στροφές αυξημένη κατά 20%.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ