ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ελαστικό Michelin υψηλών επιδόσεων

Νέο ελαστικό Michelin υψηλών επιδόσεων

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, είχαν την ευκαιρία προ ημερών να δοκιμάσω το νέο ελαστικό υψηλών επιδόσεων της Michelin. Βέβαια, δεν είχα πολλούς γύρους στη διάθεσή μου, ωστόσο η πρώτη αίσθηση είναι ότι πρόκειται για ένα ελαστικό που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Το MICHELIN PILOT SPORT 4 S έχει βελτιστοποιημένο αποτύπωμα του πέλματος για καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας «bi-compound». Στο εξωτερικό μέρος της γόμας, χρησιμοποιείται ένα υβριδικό μείγμα που βοηθά την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποιείται μία νέα γόμα με πυρίτιο και λειτουργικά ελαστομερή, τα οποία επιτρέπουν στο ελαστικό να έχει σταθερή πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δοκιμές που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός TÜV SÜD στη Γερμανία, το MICHELIN PILOT SPORT 4 S ξεπέρασε τους 5 βασικούς ανταγωνιστές του στα διάφορα εργαστήρια και έγινε το πρώτο ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων που κατέλαβε κυρίαρχη θέση σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, βασικά κριτήρια των δοκιμών - ταυτόχρονα.

Στο στεγνό οδόστρωμα, χρειάζεται μόλις 33,66 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση, όταν το δεύτερο καλύτερο ανταγωνιστικό προϊόν χρειάζεται σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω (+0,89 μ.).

Επίσης, σε βρεγμένο δρόμο, 27,73 μέτρα είναι αρκετά για να φρενάρει από τα 80 χλμ./ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση. Αυτό το κατατάσσει ξανά πρώτο στην κατηγορία του, καθώς για να φρενάρει χρειάζεται σχεδόν 2,5 μ. (2,41μ.) λιγότερα από το ανταγωνιστικό προϊόν με τη χειρότερη επίδοση.

Εξάλλου, σε πίστα, στις ίδιες δοκιμές, αποδείχθηκε ότι είναι από 0,4 έως 1,39 δευτερόλεπτα ταχύτερο, ανά γύρο. Κατά μέσο όρο, είναι σχεδόν κατά 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερο, σε αυτήν τη σχετικά μικρή απόσταση. Και αν 1 δευτερόλεπτο μπορεί φαινομενικά να μην κάνει τη διαφορά, ωστόσο η συνολική εμπειρία οδήγησης είναι εντελώς διαφορετική.

Τώρα, όσον αφορά την αντοχή, δοκιμές για τη φθορά που διεξήχθησαν από το κέντρο δοκιμών Dekra Test Center έδειξαν ότι το νέο MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του και είναι το μοναδικό ελαστικό που ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 χλμ.

Επιπλέον, είναι ανάμεσα στα πρώτα ελαστικά της κατηγορίας που αξιολογήθηκαν με «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικετογράφηση (σε ελαστικό με ζάντα 19 ιντσών) στην απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Αυτή η ετικέτα έχει στόχο να ενημερώσει τους αγοραστές ελαστικών για τις επιδόσεις των προϊόντων που σχεδιάζουν να αγοράσουν και τους δίνει επίσης πληροφορίες για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού αλλά και για το επίπεδο θορύβου. Το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S ξεπέρασε ακόμα ένα ορόσημο που αφορά στη μείωση του εξωτερικού θορύβου, ενώ παράλληλα παρέχει και καλά επίπεδα οδηγικής άνεσης.

Επισημαίνουμε ότι το MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S, χρησιμοποιεί μεθόδους παραγωγής και υλικά που προέρχονται κατευθείαν από πρωταθλήματα όπως είναι το FIA World Endurance Championship (WEC), τον πολύ γνωστό 24ωρο αγώνα του Le Mans, τη Formula E και το WRC.

Μάλιστα, αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες οδηγών BMW M, Ferrari, Mercedes-AMG και Porsche.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι και η εμφάνιση του ελαστικού με πλευρά που μοιάζουν σαν βελούδο και προστατευτικό ζάντας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτρέπει την επαφή μεταξύ της ζάντας και του κράσπεδου.

Το νέο MICHELIN PILOΤ SPORT 4 S είναι διαθέσιμο σε 34 διαστάσεις, για 19 και 20 ιντσών ζάντες, καλύπτοντας το 92% της αγοράς…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ