ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο δημιούργημα από την David Brown Automotive

Νέο δημιούργημα από την David Brown Automotive

H μικρή, ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία David Brown, παρουσίασε στη Γενεύη το νέο της δημιούργημα, με την κωδική ονομασία Speedback Silverstone Edition,

H μικρή, ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία David Brown, η οποία ασχολείται με την διαμόρφωση κλασικών βρετανικών αυτοκινήτων, παρουσίασε στη Γενεύη το νέο της δημιούργημα, με την κωδική ονομασία Speedback Silverstone Edition, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά που θα γεννιέται στις εγκαταστάσεις της David Drown στο Σίλβερστοουν της Μεγ. Βρετανίας, θα κοστίζει σχεδόν 700.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό είναι ο ρετρό σχεδιασμός του αμαξώματος, που συνδυάζει τεχνολογικά στοιχεία του σήμερα, όπως τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και τα δερμάτινα καθίσματα στα οποία είναι αποτυπωμένος ο χάρτης του παλιού αεροδρομίου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αντικατέστησε η φημισμένη πίστα. Στο εσωτερικό του, κυριαρχεί η αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ το ανοιχτό μαύρο δέρμα από ύφασμα Kvadrat Remix και ο ξύλινος καπλαμάς Ebony Macassar, κρατά έντονο το ρετρό στοιχείο.

Νέο δημιούργημα από την David Brown Automotive

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η βάση για τη δημιουργία του Speedback Silverstone Edition, είναι η Jaguar XKR, αλλά και ο κινητήρας της. Πιο αναλυτικά, κάτω από το καπό του διθέσιου, χειροποίητου βρετανικού μοντέλου είναι τοποθετημένος ένας V8 κινητήρας 5.0 lt, ο οποίος με τη βοήθεια ενός μεταβλητής γεωμετρίας μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 610 ίππους και 766 Nm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων της ZF, ενώ πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις (0-96 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα).

Παράλληλα, το Speedback Silverstone Edition διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών και ένα ειδικά ρυθμισμένο σύστημα ευστάθειας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ