ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Audi A8

Νέο Audi A8
AUDI AG

Νέο Audi A8 με πλήρως ενεργητική ανάρτηση και τετραδιεύθυνση. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια εμπρός τοποθετημένη κάμερα που "σαρώνει" τον δρόμο 18 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Audi A8, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επιπλέον τεχνικά στοιχεία για την ναυαρχίδα της. Αυτά αφορούν την ανάρτηση, που στο συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι πλήρως ενεργή και μέσω ενός ηλεκτρομηχανισμού θα μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα την ποιότητα του οδοστρώματος, χαρίζοντας την απαραίτητη άνεση στους επιβάτες.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια εμπρός τοποθετημένη κάμερα που “σαρώνει” τον δρόμο 18 φορές ανά δευτερόλεπτο. Κατόπιν τα δεδομένα μεταφέρονται στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και έτσι ρυθμίζεται η ανάρτηση προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ομαλή οδήγηση.

Η Audi υπόσχεται πως η ενεργή της ανάρτηση σχεδόν εξαφανίζει τις δονήσεις και τους κραδασμούς από το εσωτερικό της καμπίνας, με κάθε ένα από τους τροχούς να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V.

Εκτός από την βελτίωση της άνεσης, η ανάρτηση ενισχύει την σταθερότητα του αυτοκινήτου, ενώ προσφέρει πολλά και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, καθώς κάνοντας την απαραίτητη διάγνωση μπορεί να ανυψώσει την πλευρά του αμαξώματος, η οποία θα έρθει σε επαφή με ένα κινούμενο ή μη αντικείμενο.

Επίσης, στις πλευρικές συγκρούσεις, η ανάρτηση ανυψώνει κατά 80 χιλιοστά την πλευρά του οχήματος που πρόκειται να έρθει σε επαφή μέσα σε χρόνο 0,5 δευτερολέπτου.

Τέλος, το νέο Audi A8 θα εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης που θα αυξάνει περαιτέρω την σταθερότητα στις στροφές, αλλά και θα διευκολύνει τον οδηγό στους ελιγμούς.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ