ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Skoda Fabia και υβριδικό Vision X

Νέα Skoda Fabia και υβριδικό Vision X

Η Skoda αποκάλυψε το "φρεσκαρισμένο" Fabia στη Γενεύη. Οι πιο εμφανείς αλλαγές στο νέο μοντέλο, είναι στο σχέδιο των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, που πλέον απέκτησαν και λαμπτήρες LED.

Παράλληλα, έχει και αναβαθμίσεις στους κινητήρες και στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και πολυμέσων. Στην εμφάνιση, προστέθηκαν για πρώτη φορά και νέες ζάντες 18 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό ανασχεδιάστηκε ο πίνακας οργάνων, ενώ το σύστημα πολυμέσων "Swing" απέκτησε οθόνη 6,5 ιντσών.

Σε αυτή φιλοξενείται το σύστημα συνδεσιμότητας Skoda Connect και το SmartLink+ που περιλαμβάνει τα Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink και SmartGate. Σχετικά με τους κινητήρες, το ανανεωμένο Fabia προσφέρει την επιλογή μεταξύ τεσσάρων τρικύλινδρων 1.0 lt.

Οι δύο ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης αποδίδουν 60 και 75 ίππους, ενώ οι δύο TSI με Turbo και άμεσο ψεκασμό έχουν ισχύ 95 και 110 ίππους. Μόνο ο τελευταίος, ο ισχυρότερος των κινητήρων, μπορεί να συνοδευτεί με το 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο DSG.

Νέα Skoda Fabia και υβριδικό Vision X

Τέλος, όσον αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα, τώρα στο Fabia προστίθεται η ανίχνευση «τυφλής γωνίας» του καθρέπτη Blind Spot Detection, καθώς και η ανίχνευση όπισθεν κινούμενου οχήματος Rear Traffic Alert. Το Light Assist, ακόμη, ελέγχει τη μεγάλη σκάλα των φώτων και αυτόματα την απενεργοποιεί όταν ανιχνεύει μπροστά άλλο κινούμενο όχημα.

Εξάλλου, στη Γενεύη η Skoda έδειξε το πρωτότυπο Vision X, που θα είναι το πρώτο υβριδικό της μοντέλο. Το πρωτότυπο συμπαγές SUV, διαθέτει κινητήρα βενζίνης και φυσικού αερίου CNG 1.5 lt – 130 ίππων, που θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, δημιουργώντας τετρακίνηση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ