ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα πρότυπα δημιουργεί ο φωτισμός του νέου Audi A8

Νέα πρότυπα δημιουργεί ο φωτισμός του νέου Audi A8

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο αυτοκίνητο, σε θέματα ασφάλειας αλλά και σε θέματα άνεσης.

Η HELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, υλοποίησε έναν πλήρη νέο φωτισμό για το νέο Audi A8. Συνδυάζει ευφυή ασφάλεια με εξατομικευμένη άνεση και εντυπωσιακές κινούμενες απεικονίσεις, το σύστημα φωτισμού δεν λειτουργεί μόνο για ασφάλεια αλλά και ως κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού.

Ήδη από το ξεκλείδωμα του Α8, ο οδηγός καλωσορίζεται με μία δυναμική απεικόνιση των φώτων ημέρας. Κατά την οδήγηση, τα φώτα πορείας Matrix LED παρέχουν την βέλτιστη ορατότητα στον δρόμο. Ανά μονάδα, περιλαμβάνει 32 LED, μεμονωμένα ρυθμιζόμενα σε δυο γραμμές. Με αυτήν την νέα διάταξη και τα επίσης μεταβλητά ελεγχόμενα φώτα διασταυρώσεως στην κάτω περιοχή των προβολέων, το Α8 φωτίζει το δρόμο δυναμικά και με ακρίβεια. Οι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου δεν θαμπώνονται.

Μία επιπλέον δέσμη πορείας laser θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ./ώρα. Για πρώτη φορά, η δέσμη πορείας laser ρυθμίζεται με την κατεύθυνση του δρόμου και παρέχει ακόμα καλύτερο φωτισμό στις στροφές. Μια μικρή μονάδα laser που προβάλει μία δέσμη φωτός σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων, είναι ενσωματωμένη σε κάθε προβολέα. Εξωτερικά, το laser μπορεί να αναγνωριστεί από ένα κάλυμμα σε σχήμα Χ και τονίζεται με μπλε χρώμα.

Νέα πρότυπα δημιουργεί ο φωτισμός του νέου Audi A8

Η εξατομικευμένη φιλοσοφία φωτισμού συνεχίζεται και εντός του οχήματος. Πλευρικές λωρίδες φωτός μεταξύ των χειρολαβών της οροφής καλωσορίζουν τον οδηγό. Κατά την οδήγηση, δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το νέο προαιρετικό Matrix LED ανάγνωσης, παρέχει στοχευμένο φωτισμό από την οροφή στο πίσω μέρος του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο ο φωτισμός στο Audi A8 συνεισφέρει σημαντικά στην οδηγική άνεση.

Στο A8, η HELLA παρήγαγε για πρώτη φορά πίσω φωτιστικά σώματα με τεχνολογία OLED (OLED: organic light emitting diode) σε μαζική παραγωγή. Αυτές είναι 4 κάθετες πλάκες που εκπέμπουν έναν εξαιρετικά ομοιόμορφο φωτισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. Φεύγοντας και κλειδώνοντας το όχημα, ένας διακριτικός φωτισμός θα αποχαιρετήσει τον οδηγό…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ