ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα καύσιμα, νέα εικόνα, νέα εποχή από την AVIN

Νέα καύσιμα, νέα εικόνα, νέα εποχή από την AVIN
NIKOS KARANIKOLAS

Σε ένα ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον, η AVIN έχει ξεκινήσει μια επένδυση 35.000.000 ευρώ, προκειμένου να αλλάξει σταδιακά την εικόνα των πρατηρίων της και βέβαια την βελτίωση της ποιότητας των καυσίμων της.

Η ποιότητα των καυσίμων σε μια εποχή που το περιβάλλον χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία, οι εταιρείες πετρελαιοειδών, από την πλευρά τους, βελτιώνουν τα ορυκτά καύσιμα, προκειμένου –σε συνδυασμό με τους καλύτερους κινητήρες των αυτοκινήτων- να εκπέμπουν από αρκετά έως πολύ λιγότερους ρύπους.

Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η AVIN, η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία ιδρύθηκε το 1977 και από τότε διαγράφει μια θαυμαστή πορεία στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία ήδη διαθέτει 500 πρατήρια, εκ των οποίων τα 110 είναι ιδιωτικά, ενώ το 2018 αναμένεται να προστεθούν ακόμα 20.

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που δεν είναι η καλύτερη για την αγορά των καυσίμων, η οποία βρίσκεται σε πτωτική τάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 έκλεισε με -3,1% στην κατανάλωση της βενζίνης, με +0,5% στο πετρέλαιο κίνησης και με +2,3% στο πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω του σκληρού χειμώνα πέρυσι. Ωστόσο, επειδή ο χειμώνας του 2018 ήταν ήπιος, η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης έπεσε πολύ, όπως και η βενζίνη των 95 οκτανίων (περίπου 2%). Πάντως, αυξήθηκε η πώληση της βενζίνης 100 οκτανίων (+5%), όμως αφορά μικρότερες ποσότητες, ενώ το πετρέλαιο κίνησης παρουσιάζει οριακή άνοδο.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το γεγονός της αδυναμίας των ιδιοκτητών οχημάτων να κινήσουν πολύ τα οχήματά τους, στο γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδων οχημάτων σε ακινησία στην περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, καθώς και στην κάθετη πτώση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, κυρίως από το 2012 και μετά.

Σε αυτό το ιδιαίτερα εύθραυστο περιβάλλον, η AVIN έχει ξεκινήσει μια επένδυση 35 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αλλάξει σταδιακά την εικόνα των πρατηρίων της και βέβαια την βελτίωση της ποιότητας των καυσίμων της.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, σήμερα σε ένα πρατήριο AVIN μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία καυσίμων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού: δύο συμπληρωματικές οικογένειες καυσίμου, την οικογένεια Best Value (αμόλυβδη βενζίνη Best Value 95 για οικονομία έως 4% και πετρέλαιο Best Value Diesel για φροντίδα του κινητήρα) και την οικογένεια Action (βενζίνη Action 100 και Action Diesel) με ειδικά πρόσθετα τελευταίας γενιάς που εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις, επιτάχυνση και προστασία του κινητήρα από τις φθορές.

Όσον αφορά στο πρώτο, στην επένδυση των πρατηρίων, μετά από ενάμιση χρόνο μελετών, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού, η AVIN άλλαξε λογότυπο και σχεδιασμό πρατηρίου. Ο νέος σχεδιασμός χρησιμοποιεί το λευκό χρώμα και μοντέρνα αισθητική που εκπέμπει καθαρότητα και ξεχωρίζει από τα γύρω κτίρια της πόλης. Μεγάλα και φωτεινά σήματα, ριζικός ανασχεδιασμός των αιθουσών, νέα αισθητική που ταιριάζει στο σήμερα και κάνει την επίσκεψη του πελάτη ευχάριστη. Ήδη το πρώτο, νέο πρατήριο, λειτουργεί στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Επιπρόσθετα, το 2017 η AVIN αναβάθμισε το πρόγραμμα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου στα πρατήριά της. Συγκεκριμένα, το νέο της ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει λάβει την πιστοποίηση της Bureau Veritas, εξασφαλίζει πλήρως ότι ο καταναλωτής θα λάβει το σωστό καύσιμο ποιοτικά και ποσοτικά. Το 2017, εξειδικευμένα οχήματα της εταιρείας διένυσαν πάνω από 150.000 χιλιόμετρα πραγματοποιώντας 30.000 αναλύσεις ποιότητας και ελέγχους σε αντλίες και άλλα κρίσιμα σημεία του πρατηρίου.

Εξάλλου, η εταιρεία για να επιβραβεύσει τους πελάτες της, ξεκίνησε στο τέλος του 2017 το πρωτοποριακό πρόγραμμα "AVIN κερδίζω". Ένα πρόγραμμα μοναδικό καθώς ο πελάτης µε κάθε συναλλαγή σε καύσιμα, λιπαντικά και πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να συλλέξει πόντους με χρήση της κάρτας ή της εφαρμογής. Μόλις συγκεντρωθούν 250 πόντοι αμέσως βγαίνει ένα κουπόνι αξίας 3€, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί ακόμα και από την αμέσως επόμενη αγορά στο πρατήριο. Πρόκειται για ένα εύκολο και άμεσο πρόγραμμα, το οποίο έλειπε από την αγορά και το οποίο οι καταναλωτές αγκάλιασαν αμέσως αφού είδαν πραγματικό όφελος από τις αγορές τους.

Κατά την παρουσίαση της νέας εποχής AVIN, o Τόλης Βασιλακάκης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, επισήμανε ότι: "η AVIN μετά από 40 χρόνια λειτουργίας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ανανέωσης προσφέροντας μία πλήρη γκάμα διαφοροποιημένων καυσίμων κορυφαίας ποιότητας, αλλά και υπηρεσίες μοναδικές όπως το νέο πρόγραμμα AVIN Κερδίζω."

O Γιώργος Θωμαΐδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AVIN, τόνισε ότι: "η AVIN προχωράει δυναμικά, ως μία μοντέρνα εταιρεία που αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και είναι παρούσα στις εξελίξεις. Με νέα εικόνα, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών του μέλλοντος".

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ