ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα εταιρεία σπορ μοντέλων Brabham Automotive

Νέα εταιρεία σπορ μοντέλων Brabham Automotive

Ο David Brabham, γιός του "θρυλικού" οδηγού Sir Jack Brabham, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου κατασκευαστή αυτοκινήτων, την Brabham Automotive.

Δεν είναι η πρώτη φορά ο David Brabham αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Πάλι το 2014, ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 και νικητής του Le Mans, προσπάθησε να διαφημίσει το Project Brabham, ως μια νέα ομάδα στους αγώνες.

Το σχέδιο δεν προχώρησε, παρότι δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, όμως τώρα φαίνεται ότι γυρίζει το βλέμμα του, όπως και ο πατέρας του, στην κατασκευή αυτοκινήτων. Ακριβώς τι θα παράγει η νέα εταιρεία, δεν ξέρουμε, αλλά είχαμε στοιχηματίσει ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πλάνο για μελλοντικά αυτοκίνητα επιδόσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο πατέρας του δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία, αλλά και ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές. Στην πραγματικότητα, παραμένει ο μόνος οδηγός που κέρδισε ποτέ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 με το δικό του αυτοκίνητο, το 1966.

Κατά τη διάρκεια της 30ετούς ιστορίας της, η εταιρεία Brabham κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και δύο κατασκευαστών. Ο Bernie Ecclestone, ο Charlie Whiting, ο John Judd, ο Gordon Murray και ο Ron Dennis, εργάστηκαν εκεί στην αρχή της επιτυχημένης έπειτα καριέρας τους.Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν η Brabham Automotive θα ασχοληθεί αποκλειστικά με σπορ αυτοκίνητα ή αν θα έχει παρουσία και σε άλλες κατηγορίες. Πάντως, φήμες υπάρχουν για συμμετοχή του Bernie Ecclestone, ο οποίος από το 1987 είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας και την επωνυμίας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ