ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mini με maxi χαρακτήρα το νέο Countryman

Mini με maxi χαρακτήρα το νέο Countryman

Η τάση στα νέα μοντέλα είναι να μεγαλώνουν σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τους. Κι αυτό επειδή οι ανάγκες διαφοροποιούνται και, πλέον, όλοι στρέφονται στην κατοχή ενός αυτοκινήτου που να ικανοποιεί τόσο στις αστικές μετακινήσεις, όσο και στις αποδράσεις.

Σε αυτόν τον τομέα, η Mini τα καταφέρνει περίφημα, διότι φτιάχνει μοντέλα που κατ’ αρχάς σου "φτιάχνουν" τη διάθεση με την εμφάνισή τους αλλά και με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο δρόμο. Το νέο Countryman αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της Mini, ένα μοντέλο με το οποίο διεισδύει πολύ στο αντρικό κοινό αλλά και στις εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης.

Mini με maxi χαρακτήρα το νέο Countryman

Είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω για πάρα πολλά χιλιόμετρα και οφείλω να πω ότι αποκόμισα θετική εμπειρία. Το νέο Countryman είναι το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μοντέλο στην 57χρονη ιστορία της Miniμάρκας. Οντας 20 εκ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του και σχεδόν 3 εκ. φαρδύτερο, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 7,5 εκ., κάτι που συνεπάγεται αύξηση του εσωτερικού χώρου που φιλοξενεί 5 ενήλικες επιβάτες. Χαρακτηριστικό στοιχείο η μετατόπιση των πίσω καθισμάτων κατά 13 εκ., ώστε να μεταβάλλεις το χώρο για επιβάτες ή αποσκευές, ανάλογα, ενώ η πλάτη των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενη 40:20:40.

Mini με maxi χαρακτήρα το νέο Countryman

Για μεγαλύτερη ευκολία στην τοποθέτηση αποσκευών, προαιρετικά, διατίθεται ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου πίσω πόρτας, με ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο. Σχεδιαστικά, το νέο Mini Countryman υιοθετεί κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Mini με κοντούς προβόλους και μεγάλους θόλους τροχών. Η οροφή θυμίζει κράνος, τα κάθετα πίσω φώτα, η εξαγωνική μάσκα και οι μεγάλοι προβολείς έχουν αναβαθμιστεί, ενώ οι ράγες οροφής σε σατινέ αλουμίνιο συνδυάζονται με ασημί ένθετα μαρσπιέ, προσδίδοντας οπτική έμφαση στο ύψος του αυτοκινήτου. Επίσης, για πρώτη φορά εισάγονται προβολείς LED με περιφερειακά φώτα ημέρας.

Τώρα, όσον αφορά στους κινητήρες, το νέο Countryman διατίθεται με δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου νέας γενιάς, όλοι με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ