ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mini Cooper S Countryman που μπαίνει στην… πρίζα

Mini Cooper S Countryman που μπαίνει στην… πρίζα
WWW.GUENTERSCHMIED.COM

Η ηλεκτροκίνηση αρχίζει να μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παρουσιάζουν συνεχώς τις δικές τους προτάσεις μοντέλων είτε αμιγώς ηλεκτρικών είτε plug-in υβριδικών, στην προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η MINI, ήδη παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις, μπαίνοντας σε μία νέα διάσταση – μία ηλεκτρική και ουσιαστικά αθόρυβη διάσταση με χαρακτηριστικό την ακαριαία απόδοση ισχύος και τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Από τον Ιούνιο του 2017, πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το MINI Cooper S E Countryman ALL4 και ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο plug-in υβριδικό MINI που προσφέρει πέραν μειωμένων ρύπων (μηδενικού στην ηλεκτρική οδήγηση) και σπορ ευελιξία στο δρόμο.

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 – 2,1 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2στο μικτό κύκλο: 52 – 49 γρ./χλμ.), εφοδιάζεται με 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία TwinPower Turbo της MINI και με συγχρονισμένο ηλεκτροκινητήρα. Αυτό συνιστά το υβριδικό σύστημα κίνησης του μοντέλου.

Σε συνδυασμό αποδίδουν 224 hp, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο επιτάχυνση σε 6,8 δευτερόλεπτα στα 0-00 χλμ./ώρα. Η ισχύς του κινητήρα καύσης μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic.

Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης, δύο σταδίων. Η ελεγχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο κινητήριες μονάδες συνθέτει ένα ηλεκτρικό, τετρακίνητο σύστημα το οποίο βελτιστοποιεί την ευελιξία και τη σταθερότητα στο δρόμο, εξασφαλίζοντας παράλληλα δυνατή ελκτική πρόσφυση στο χιόνι και σε άλλες ολισθηρές επιφάνειες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ