ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία νέα φίρμα δημιουργείται

Μία νέα φίρμα δημιουργείται

Ο θρυλικός Gordon Murray, γνωστός από την McLaren F1, ανακοίνωσε το λανσάρισμα μια νέας εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων, την Gordon Murray Automotive.

Στόχος της εταιρείας η δημιουργία περιορισμένης παραγωγής πρωτοποριακών πρωτότυπων αυτοκινήτων. Το πρώτο της μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 3 Νοεμβρίου στην ειδική εκδήλωση "One Formula", όπου για πρώτη φορά θα δώσουν το παρών κάτω από την ίδια στέγη, όλα τα αυτοκίνητα τα οποία σχεδίασε ο Gordon Murray στην 50χρονη πορεία του.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν, εκτός από την McLaren F1, μονοθέσια της Brabham με την οποία ο Νοτιοαφρικανός σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αλλά και η Mercedes SLR McLaren.

Ξεκινώντας από το παρθενικό μοντέλο της Gordon Murray Automotive, είναι δημιουργημένο επάνω στο σύστημα παραγωγής iStream, στο οποίο χρησιμοποιούνται ατσάλινοι σωλήνες για το σασί για αυξημένη ακαμψία. Επίσης, τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από συνθετικά ελαφριά υλικά, προκειμένου το συνολικό βάρος να κρατιέται χαμηλά, με το νέο TVR Griffith να είναι το πρώτο μοντέλο που το εφαρμόζει…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ