ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes - Benz: Αυτόνομη οδήγηση στη Νότιο Αφρική

Mercedes - Benz: Αυτόνομη οδήγηση στη Νότιο Αφρική

Η Mercedes, με το πρόγραμμα Intelligent World Drive, το οποίο προσαρμόζει τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης σε διάφορες συνθήκες, βρέθηκε στη Νότιο Αφρική, μια χώρα με υψηλό αριθμό θανάτων στο δρόμο.

Οδηγώντας στη Ν. Αφρική τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αρχής γεννωμένης από τις διαφορετικές ποιότητες οδοστρώματος, την συχνή εμφάνιση άγριων ζώων στο επαρχιακό δίκτυο, όπως και τις χιλιάδες πεζών που κυκλοφορούν στις μεγαλουπόλεις, οι οποίοι διασχίζουν τον δρόμο, χωρίς καμία προφύλαξη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά στοιχεία για αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν και τα πιο ακραία σενάρια.

Η Mercedes, με το πρόγραμμα Intelligent World Drive, το οποίο προσαρμόζει τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης σε διάφορες συνθήκες ανά τον κόσμο, βρέθηκε στην πόλη του Κέϊπ Τάουν, όπου μέσω μίας πρωτότυπης S-Class, κατάφερε να συγκεντρώσει μια ρεαλιστική εικόνα για την πραγματική κυκλοφορία και τις συνήθειες οδήγησης των τοπικών οδηγών.

Η συγκεκριμένη Mercedes εφοδιάζεται με σωρεία αισθητήρων, όπως κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν τα φανάρια, "σκανάρουν" το περιβάλλον και προσδιορίζουν το στίγμα του αυτοκινήτου στο χώρο και μικρού και μεγάλου εύρους ραντάρ.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πόλη, διεκδικεί πρωτεία στα θανατηφόρα ατυχήματα με αρνητικούς πρωταγωνιστές του πεζούς. Σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 2016 ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 5.410, που αντιπροσωπεύει το 38% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του Κέιπ Τάουν περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως η υψηλή πυκνότητα των αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, αλλά και ο μεγάλος αριθμός πεζών, ενώ υπάρχουν και οι διαφορετικές οδικές σημάνσεις που πρέπει να αποτυπωθούν χωρίς λάθος.

Μέχρι στιγμής, η Mercedes-Benz με το πρόγραμμα Intelligent World Drive έχει επισκεφθεί την Κίνα, την πόλη της Σανγκάης, την Αυστραλία, όπου οι δοκιμές έγιναν στη διαδρομή από το Σίδνεϊ μέχρι την Μελβούρνη, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα το Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

11 memes αθέων που θα σε πείσουν ότι δεν υπάρχει θεός

Ο Θεός, πάντως, αν είχε λίγο χιούμορ θα γελούσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24