ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο

Μειώνεται η ζήτηση για πετρέλαιο

Η εταιρεία πετρελαιοειδών BP κυκλοφόρησε την τελευταία πρόβλεψη της, η οποία αποκαλύπτει ότι τα υβριδικής τεχνολογίας και ηλεκτρικά οχήματα, θα μειώσουν τα επόμενα χρόνια τη ζήτηση πετρελαίου.

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιο είναι το μέλλον, το σενάριο της BP υποδηλώνει ότι έως το 2035 θα κυκλοφορούν στους δρόμους περίπου 190 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2040, επιπλέον 130 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να ενταχθούν στον παγκόσμιο στόλο με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 320 εκατομμύρια.

Εάν οι προβλέψεις της εταιρείας είναι σωστές, περίπου το 25% των πωλήσεων αυτοκινήτων θα προέρχονται από ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, εάν οι κυβερνήσεις εφαρμόσουν την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τότε το 100% των νέων πωλήσεων οχημάτων θα αφορά αποκλειστικά την παραπάνω κατηγορία. Η BP αναμένει επίσης ότι οι πωλήσεις υβριδικών plug-in οχημάτων θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι το 2040, φτάνοντας τον ίδιο αριθμό με τα ηλεκτροκίνητα.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες, η BP εκτιμά ότι τα οχήματα αυτά που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 70% πιο αποδοτικά σε σχέση με το 2000, με τη μέση κατανάλωση να φτάνει τα 3,0 λίτρα/100 χλμ., σε σχέση με τον μέσο όρο των 5 λίτρα/100 χλμ. που υπάρχει σήμερα.

Η BP αναμένει ότι η αυτόνομη οδήγηση, οι υπηρεσίες κινητικότητας και τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνδυαστούν για να μειώσουν την ανάγκη για πετρέλαιο. Λόγω των παραπάνω παραγόντων, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η ζήτηση καυσίμων πιθανόν να μειωθεί από 18,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 18,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2040…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ