ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με 5 αστέρια ασφάλειας και το Skoda Karoq

Με 5 αστέρια ασφάλειας και το Skoda Karoq
SKODA AUTO

Το νέο μοντέλο της Skoda ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι έτοιμο να προσφέρει ασφάλεια και συγκινήσεις σε όσους το επιλέξουν.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών ασφάλειας για τα νέα αυτοκίνητα, το νέο, συμπαγές SUV της Skoda απέσπασε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων.

Στην κατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, το μοντέλο σημείωσε βαθμολογία 93%. Ειδικότερα, ο Euro NCAP υπογράμμισε την αποτελεσματική προστασία του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης των επιβατών του Karoq στις οπίσθιες συγκρούσεις.

Το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης του νέου compact SUV αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστο στις δοκιμές σε χαμηλές ταχύτητες σε αστικό περιβάλλον, αποτρέποντας σχεδόν όλες τις συγκρούσεις. Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο βαθμολογήθηκε με άριστα στην προστασία των ποδιών των πεζών, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση και στην προστασία της κεφαλής τους.

Το Karoq οφείλει την υψηλή παθητική του ασφάλεια στην υψηλή στρεπτική ακαμψία του, τις εκτενείς ζώνες παραμόρφωσης, στην ασφαλή καμπίνα επιβατών και τη χρήση χάλυβα υψηλής και υπερ-υψηλής αντοχής, για παράδειγμα στις πλευρικές δοκούς. Επιπλέον, το compact SUV διαθέτει επτά αερόσακους στο βασικό του εξοπλισμό: αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς, αερόσακους κεφαλής και αερόσακο γονάτων οδηγού. Τα παιδικά καθίσματα μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας Top-Tether ή το σύστημα Isofix, το οποίο επίσης είναι διαθέσιμο για το κάθισμα του συνοδηγού.

Σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης, τα ειδικά σχεδιασμένα προσκέφαλα (WOKS = Whiplash Optimized Headrests) μειώνουν τον κίνδυνο αυχενικού τραυματισμού για οδηγό και συνοδηγό. Το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών σφίγγει επίσης τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης και κλείνει οποιαδήποτε ανοικτά παράθυρα συμπεριλαμβανομένης της ηλιοροφής. Και αυτό το σύστημα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ