ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

McLaren: Τεχνολογικά προηγμένο εργοστάσιο

McLaren Composites Technology Centre Sheffield Senna Reveal
Worldwide Copyright:  © McLaren
Filename: 180116 MCTC Sheffield Senna Reveal_06.jpg
McLaren Composites Technology Centre Sheffield Senna Reveal Worldwide Copyright: © McLaren Filename: 180116 MCTC Sheffield Senna Reveal_06.jpg CHRIS BROWN

Η McLaren ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στο νέο εργοστάσιο στο Sheffield της Μ. Βρετανίας.

Φαίνεται ότι όλα πάνε καλά για τη McLaren, τουλάχιστον στο θέμα της κατασκευής μοντέλων παραγωγής. Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα γεγονότα, καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στο νέο εργοστάσιο στο Sheffield της Μ. Βρετανίας.

Πρόκειται για το τεχνικό κέντρο, πρώτο εργοστάσιο μακριά από την έδρα της, στο Woking, για τα σύνθετα υλικά της μάρκας (McLaren Composites Technology Centre), το οποίο έχει επωμιστεί την εξέλιξη και παραγωγή των νέων carbon monocell και monocage σασί των αυτοκίνητων της. To κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 50.000.000 λίρες, με το εργοστάσιο να έχει έκταση 7.000 τ.μ., δημιουργώντας παράλληλα 200 νέες θέσεις εργασίας, με την λειτουργία του να ξεκινά μέσα στο 2019. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του τμήματος Advanced Manufacturing Research Center του Πανεπιστημίου του Sheffield.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι της McLaren, που θα αναλάβουν την κατασκευή των Monocage σασί. Τα σύνθετα υλικά όπως το carbon αποτελούσαν εδώ και αρκετές δεκαετίες σημαντικό κομμάτι από το DNA της McLaren, δεδομένου ότι η εταιρεία εισήγαγε το πρώτο αμάξωμα από ανθρακονήματα στη Formula 1 το 1981.

Εκτός των παραπάνω, η βρετανική φίρμα συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνογνωσία της και σε μοντέλα παραγωγής, όπως το hypercar P1. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο νωρίτερα φέτος, η McLaren ανακοίνωσε ότι σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων για το 2017, με συνολικά 3.340 αυτοκίνητα. Σε αυτό, θετικά λειτούργησαν τα λανσαρίσματα νέων μοντέλων, όπως η 570S Spider, η πανέμορφη 720S και βέβαια η περιορισμένης παραγωγής McLaren Senna…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ