ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

McLAREN 720S by MSO: Από ατόφιο χρυσάφι

McLAREN 720S by MSO: Από ατόφιο χρυσάφι

Η ξεχωριστή McLaren 720S, την οποία δημιούργησε το MSO, τραβήξει τα βλέμματα στο Motor Show του Ντουμπάι.

Μπορεί η McLaren Automotive να μην παρουσίασε κάποιο νέο μοντέλο στο Motor Show του Ντουμπάι, όμως φρόντισε να τραβήξει τα βλέμματα χάρη σε μία ξεχωριστή 720S, την οποία δημιούργησε το MSO (McLaren Special Operations), δηλαδή το τμήμα ειδικών αποστολών της βρετανικής εταιρείας.

Το εξωτερικό της χρώμα, μαύρο ματ "Zenith Black" και διάφορες λεπτομέρειες εντός και εκτός, αποτελούν στοιχεία μοναδικά τα οποία συνδυασμένα δεν συναντάμε σε καμία άλλη McLaren.

Αυτό που πραγματικά την κάνει μοναδική, είναι οι κατασκευασμένες από… χρυσό 24 καρατίων ζάντες, όπως και η θερμοασπίδα του κινητήρα. Εξάλλου, το εμπρός splitter, οι εισαγωγές αέρα, το πάνελ της οροφής και ο πίσω προφυλακτήρας είναι κατασκευασμένα από carbon.

McLAREN 720S by MSO: Από ατόφιο χρυσάφι

Και στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες από το πολύτιμο μέταλλο, όπως στον επιλογέα και στα πλαϊνά των θυρών, μαύρες Alcantara επενδύσεις, carbon διακοσμητικά και μια ειδική πλακέτα που αναγράφει "1 of 1", δείχνοντας το μοναδικό της κατασκευής. Ένα επίσης χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης 720S είναι ότι στην πίσω αεροτομή υπάρχει γραμμένο με χρυσά γράμματα, στα αραβικά, ένα απόφθεγμα του ιδρυτή της βρετανικής φίρμας, Bruce McLaren: "Η ζωή μετριέται σε επιτεύγματα, όχι μόνο σε χρόνια". Για να δημιουργηθεί η πίσω αεροτομή, σύμφωνα με τη McLaren, χρειάστηκαν 30 εργατοώρες.

Μηχανικά, η 720S διαθέτει τον V8 twin-turbo κινητήρα των 4.0 lt, με απόδοση 710 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, που μεταφέρει τη διαθέσιμη ροπή των 78,5 kgm στους πίσω τροχούς. Το βρετανικό supercar επιταχύνει σε 2,8’’ στα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα.

Η βάση της McLaren 720S είναι ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα, που σε συνδυασμό με το αμάξωμα που είναι κατασκευασμένο με τη σειρά του από ανθρακόνημα και αλουμίνιο βοηθά ώστε το βάρος να κρατηθεί ιδιαίτερα χαμηλά, μόλις στα 1.283 κιλά.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ