ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κόκπιτ με φαντασία στη νέα A-Class

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur 

Mercedes-Benz A-Class interior
Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior DAIMLER AG

H Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα το εσωτερικό της νέας A-Class, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα γενιά.

Η Mercedes δημοσιοποίησε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το εσωτερικό της νέας γενιάς A-Class, που αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της μέσα στο 2018 και πιο συγκεκριμένα στην Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Όπως βλέπουμε, το εσωτερικό της νέας A-Class δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα γενιά, καθώς χρησιμοποιεί την σχεδιαστική γραμμή των μεγαλύτερων E-Class και S-Class. Στο εσωτερικό της E200 κυριαρχεί η πολυτέλεια και η ποιότητα. Το πάνω μέρος του ταμπλό αποτελείται από μαλακό πλαστικό, με όλα τα υλικά να έχουν προσεγμένο φινίρισμα, ενώ σε επίπεδο σχεδίασης, εντυπωσιακό είναι το πάνελ πάνω στο ταμπλό, που αριστερά φιλοξενεί τα ψηφιακά όργανα, ενώ δεξιά υπάρχει μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη, όπου απεικονίζονται όλες οι λειτουργίες και υπηρεσίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και πλοήγησης.

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur 

Mercedes-Benz A-Class interior
Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior DAIMLER AG

Η διάσταση για τις συγκεκριμένες οθόνες είναι 7,0 ίντσες, ενώ στις πιο πλούσιες εκδόσεις φτάνει τις 10,25 ίντσες που δημιουργούν το λεγόμενο Widescreen Cockpit στο οποίο μάλιστα υπάρχει και η εξατομίκευση εμφάνισης των virtual οργάνων με στυλ ανάμεσα σε προκαθορισμένες επιλογές.

Υπάρχουν βέβαια και συμβατικά όργανα, όπως και μικρότερες οθόνες. Εμάς πάντως μας αρέσουν οι αεραγωγοί σε απομίμηση αεροτουρμπίνας, ενώ δεν λείπει το πολυ-λειτουργικό τιμόνι, το trackpad για γραφή με ακροδάχτυλα αλλά και οι φωνητικές εντολές.

Φυσικά δεν θα λείπει η ενσωμάτωση και η συνεργασία του αυτοκινήτου με το smartphone, χάρη στο σύστημα Comand Online, οι υπηρεσίες Live Traffic Information και Free Flow, που ενημερώνουν τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο που υπάρχει κυκλοφορική συμφόρηση.

Η 4ης γενιάς Mercedes A-Class θα έχει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες τόσο στα πόδια, όσο και στο κεφάλι, αλλά και για τις αποσκευές, με την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ να είναι κατά 29 λίτρα αυξημένη, φτάνοντας τα 370 λίτρα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ