ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καταρρίπτει τα ρεκόρ πωλήσεων η Volvo διεθνώς και στην Ελλάδα

Volvo Cars' SUV line-up
Volvo Cars' SUV line-up VOLVO CARS' SUV LINE-UP

Τα νέα μοντέλα, η ποιότητα και κυρίως το γεγονός ότι η Volvo απευθύνεται, πλέον, και σε πιο νεανικό κοινό με το XC40, αύξησε τις πωλήσεις της μάρκας.

Ηδη, το πρώτο εξάμηνο του 2018, επιβεβαιώνει ότι η σουηδική εταιρεία διανύει την πιο ανθηρή περίοδο στην ιστορία της. Στο διάστημα αυτό,οι πωλήσεις τηςVolvo Carsσε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνονταςαύξηση 14,4%σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της, να σημειώνει αύξηση 5,7%.

Η εξαιρετική επίδοση στο πρώτο μισό του έτους προδιαγράφει ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων για το σύνολο του 2018, το οποίο θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 571.577 αυτοκινήτων το 2017.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις τηςVolvoκαι στην ελληνική αγορά.Το πρώτο εξάμηνο του 2018, ηVolvoκατέγραψεαύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2%στο τμήμα τηςpremiumαγοράς όπου εκπροσωπείται.

Για το σύνολο του 2018, ηVolvoαναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στιςταξινομήσεις τουXC40που,μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότιστις ταξινομήσεις λιανικής, όπου αποτυπώνεται απόλυτα η προτίμηση του αγοραστή, ηVolvoαύξησε τις πωλήσεις της κατά 25%στην εγχώρια αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα στιςpremiumμάρκες.

Μεγάλη συνεισφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις τηςVolvoστην Ελλάδα έχει η πλήρης πλέον σειρά τωνSUVτης, μετά και το λανσάρισμα τουXC40,«Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018».

ΤοVolvo XC60, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμοσύμφωνα με τις δοκιμές τουEuroNCAP, βρίσκεται στηνπρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίωνSUVγια το πρώτο εξάμηνο του 2018, μεμερίδιο αγοράς 40%, ενώ τοVolvo XC90έχειμερίδιο αγοράς 37% και είναιπρώτο στην κατηγορία των μεγάλωνSUV…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ