ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάλλιο 5 και στο… χέρι

Κάλλιο 5 και στο… χέρι

Η έβδομη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan, ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα. Πιο δυναμική συμπεριφορά, πλούσια γκάμα συστημάτων υποστήριξης, συνδεσιμότητα που εκπλήσσει και νέο, καινοτόμο λειτουργικό σύστημα, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan.

Εχοντας βαριά κληρονομιά με πάνω από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις στις έξι πρώτες γενιές, η νέα υπόσχεται περισσότερες συγκινήσεις.

Με βάση τη σχεδιαστική φιλοσοφία BMW EfficientLightweight, την αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσαλιού υψηλής αντοχής, μειώθηκε το βάρος του μοντέλου μέχρι 100 κιλά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό σε συνδυασμό με τη νέα σχεδίαση του πλαισίου, το χαμηλό κέντρο βάρους, την ομοιόμορφη κατανομή βάρους και την εξαιρετική στρεπτική ακαμψία, προσφέρουν στο δρόμο δυναμική συμπεριφορά και άνεση στα ταξίδια.

Κάλλιο 5 και στο… χέρι

Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου εντάσσονται διάφορες επιλογές πλαισίου όπως το Integral Active Steering, που τώρα μπορεί να συνδυαστεί με το ευφυές xDrive allwheel drive. Παράλληλα, ο συντελεστής οπισθέλκουσας της νέας BMW Σειράς 5 Sedan μήκους 4,935 μ. (Cd = 0,22 στην πιο αποδοτική τιμή του), την καθιστά πρότυπο στην κατηγορία και άκρως αεροδυναμική.

Πάντως, η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει και μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης, όχι μόνο για τις κρίσιμες στιγμές αλλά και για λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις, όπως μποτιλιαρίσματα, κυκλοφοριακές ανασχέσεις και μονότονες ευθείες στον αυτοκινητόδρομο. Εφοδιάζεται στάνταρ με μία στερεοσκοπική κάμερα που συνεργάζεται με προαιρετικούς αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο.

Στον εξοπλισμό της BMW Σειράς 5, προστέθηκαν τα συστήματα Lane Change Assistant και Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση.

Η BMW Σειρά 5 κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση με περισσότερες λειτουργίες για το προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control (ACC) και το Steering and Lane keeping assistant.

Κάλλιο 5 και στο… χέρι

Κι ακόμη, στοχεύοντας να είναι πιο φιλική προς το χρήστη, η νέα BMW Σειρά 5 εφοδιάζεται με την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος iDrive.

Η νέα BMW Σειρά 5 προσφέρει επίσης μία ξεχωριστή πρόταση στον τομέα της συνδεσιμότητας. Προηγμένες λειτουργίες του BMW ConnectedDrive συνδυάζονται με νέες υπηρεσίες που προσφέρουν στους χρήστες πρόσθετη άνεση με οικονομία χρόνου.

Τώρα, όσον αφορά στους κινητήρες, έχουμε νέους βενζίνης BMW 530i και BMW 540i.

Στους κινητήρες πετρελαίου εισάγονται οι BMW 520d και BMW 530d…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ