ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και το Kia Stonic στην Αυτοκίνηση 2017

Και το Kia Stonic στην Αυτοκίνηση 2017

Με την εισβολή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στα μικρά Crossover, η KIA διαλέγει το πεδίο δράσης της με ένα αυτοκίνητο που κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει στους νέους, με σπορ οδηγικές αναζητήσεις.

Στην κατακλυσμιαία εισβολή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στα μικρά Crossover, όπου μέχρι το 2020 οι τωρινές ετήσιες πωλήσεις 1,1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων αναμένεται να έχουν διπλασιαστεί, η KIA διαλέγει το πεδίο δράσης της με ένα αυτοκίνητο όπου, το συνδυασμένο από τις λέξεις Sporty και Tonic όνομά του, κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει στους νέους με σπορ οδηγικές αναζητήσεις.

To KIA Stonic, που παρουσιάζεται στην έκθεση Αυτοκίνηση 2017 μέχρι αύριο το βράδυ στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο της Αθήνας, φέρνει σε πρώτο πλάνο την πιο σκληρή του ανάρτηση και τα νέας γενιάς αμορτισέρ με υδραυλικά rebound stoppers, που αποσκοπούν να περιορίσουν τις τάσεις πλεύσης, από τις στροφές μέχρι και τις ομαλές ανωμαλίες του αυτοκινητόδρομου με πολλά χιλιόμετρα.

Βοηθά, στο έργο της έμφασης στην οδική συμπεριφορά, το εμφατικό ακριβές τιμόνι στην είσοδο της στροφής, τα μεγάλα δισκόφρενα εμπρός και πίσω, το σύνολο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), καθώς και το χαμηλό κέντρο βάρους.

Για το τελευταίο αισθητικά προϊδεάζει το χαμηλό ύψος (1,52 μέτρα) της οροφής και φυσικά όλο το σχέδιο του Stonic, γέννημα της συνεργασίας των σχεδιαστικών κέντρων της KIA στη Γερμανία και την Κορέα. Κυριαρχεί, σ’ αυτό, η υπέροχη τύπου Targa πίσω κολόνα, το μακρύ και μυώδες για την κατηγορία καπό και οι θόλοι των τροχών.

Φυσικά, το σχέδιο δεν παρεκκλίνει και από την «περιπέτεια» και τη νεανικότητα που αποζητείται στην κατηγορία, με προστατευτικά περιμετρικά και ράγες οροφής, αλλά και δυνατότητες εξατομίκευσης με 20 πιθανούς συνδυασμούς χρωμάτων και πλήρη συνδεσιμότητα της οθόνης αφής 7’’ στο ταμπλό.

Το Stonic, τέλος, μήκους 4,14 μέτρων, προσφέρει δύο ατμοσφαιρικές επιλογές κινητήρων 84 και 100 ίππων, τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI Turbo των 120 ίππων και κατανάλωσης 5,0 λίτρα/100χλμ., καθώς και τον πετρελαίου 1.6 με 110 ίππους, 260 Nm και κατανάλωση 4,2 λίτρων. Οι τιμές του KIA Stonic ξεκινούν από τα 13.990 ευρώ (1.2lt)...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ