ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων το Kia Stonic

Και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων το Kia Stonic

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά, το Kia Stonic, το συμπαγές crossover της κορεατικής μάρκας, εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, πληρώντας τις προδιαγραφές ρύπων και κατανάλωσης Euro 6 d-TEMP, που ουσιαστικά θα ισχύσουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το Kia Stonic προσφέρεται λοιπόν με το πακέτο ADAS / Lane Keep Assist, το Ενεργό Σύστημα Δι-ατήρησης Λωρίδας (μέχρι τώρα είχε μόνο σύστημα προειδοποίησης) και περιλαμβάνει:

AEB- Αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές & υπεραστικές συνθήκες, με αναγνώριση πεζών

LKAS - Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας

FCA - Προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης

DAA - Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού

ΗΒΑ - Αυτοματισμός μεγάλης σκάλας προβολέων

SUPERVISION - Οθόνη πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης

BLIS - Προειδοποίηση ύπαρξης οχήματος στη νεκρή γωνία

RCTA - Προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας κατά την όπισθεν

Ηλεκτρικά ανδιπλούμενοι καθρέπτες με LED φλας

Ρεζέρβα τύπου ανάγκης

Η ρεζέρβα τύπου ανάγκης θα ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Stonic

Επίσης, ο κινητήρας βενζίνης 1.4lt - 100hp, αποτελεί μέχρι σήμερα τον πιο εμπορικό κινητήρα του Stonic, και μάλιστα και στις δύο του εκδόσεις εξοπλισμού. Σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο κιβώτιο και το χαμηλό του βάρος (ελάχιστα πάνω από ένα τόνο με οδηγό και καύσιμα), καταφέρνει να κινεί πολύ ζωηρά το Stonic. Οι τιμές των εκδόσεων αυτών ξεκινούν από τις 15.390€.

Πλέον, ο κινητήρας αυτός εφοδιάζεται και με ένα νέο αυτόματο (υδραυλικό) κιβώτιο 6 σχέσεων στην τιμή των 17.580€ στην έκδοση Premium. Παράλληλα, ο κινητήρας 1.0lt turbo - 100hp, συνδυάζεται με 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, με τιμές από 16.290€.

Επίσης, ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1.0 Turbo των 120 hp εφοδιάζεται και με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τιμές από 18.890€.

Εξάλλου, το Stonic είναι διαθέσιμο και με τον ολοκαίνουργιο αλουμινένιο κινητήρα πετρελαίου “U3” της Kia, σε δύο ιπποδυνάμεις,115hp και 136hp. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων Selective Catalytic Reduction (SCR), προκειμένου να περιορίσει σημαντικά την εκπομπή του διοξείδιου του άνθρακα, μικροσωματιδίων και NOx σε σχέση με τους παλαιότερους κινητήρες πετρελαίου. Οι τιμές των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων να ξεκινούν πλέον από τις 19.390€ για την έκδοση 1.6d 115hp Uptown…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ