ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδού το πρώτο Volvo που θα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α.

Ιδού το πρώτο Volvo που θα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α.

Tο νέο σπορ sedan μεσαίου μεγέθους S60, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας

Aν η Volvo έμενε σε σουηδικά χέρια, ενδεχομένως να μην είχε κάνει αυτή την κίνηση: να δημιουργήσει εργοστάσιο στις Η.Π.Α. Ωστόσο, από τη στιγμή που πέρασε σε εύρωστα κινεζικά χέρια, που θέλουν παγκοσμιοποιημένο επιχειρείν, η σουηδική μάρκα κάνει το μεγάλο βήμα, να κατακτήσει κι άλλες ηπείρους.

Η Volvo Cars, αποκάλυψε λοιπόν, ότι το νέο σπορ sedan μεσαίου μεγέθους S60, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες.

«Το νέο S60 είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά Volvo που έχουμε κάνει ποτέ,» δήλωσε ο Χακάν Σαμούελσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Είναι ένα αυτοκίνητο που θα μας ισχυροποιήσει στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνα, στην κατηγορία των sedan (4θυρων αμαξωμάτων), δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Volvo Cars.»

New Volvo S60 R-design
New Volvo S60 R-design NEW VOLVO S60 R-DESIGN

Το νέο S60 θα είναι το πρώτο Volvo που δεν θα διατίθεται με κινητήρα πετρελαίου, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της μάρκας για ηλεκτροκίνηση και ένα μακροπρόθεσμο μέλλον πέρα ​​από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα από πέρυσι, το 2017, η Volvo Cars ήταν ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη στρατηγική της ότι από το 2019 όλα τα νέα μοντέλα της θα ηλεκτροδοτούνται.

Το νέο S60 θα εφοδιάζεται με δύο υβριδικούς βενζινοκινητήρες με στροβιλοσυμπιεσμένο και υπερφορτωμένο φορτιστή: το υβριδικό υβριδικό T6 Twin Engine AWD της Volvo θα αποδίδει 340hp και ο βραβευμένος T8 Twin Engine AWD που αγγίζει τους 400hp. Εξάλλου, από την έναρξη της παραγωγής, θα προσφέρεται με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης T5 και T6.

Το μοντέλο θα εφοδιάζεται με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία συστήματος ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, που ήδη υπάρχουν στη γκάμα 60 και 90, κάτι που θα το καταστήσουν από τα πλέον ανταγωνιστικά της αγοράς. Βασίζεται δε στην πλατφόρμα της αρχιτεκτονικής Scalable Product Architecture (SPA) της Volvo Cars, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το V60 που οδηγήσαμε προ ημερών στην Ισπανία, ενώ μοιράζεται με αυτό την τεχνολογία ασφάλειας και το σύστημα πληροφοριών / ψυχαγωγίας.

New Volvo S60 R-design
New Volvo S60 R-design NEW VOLVO S60 R-DESIGN

Το S60 θα διαθέτει την τεχνολογία City Safety με Autobrake, που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις και είναι το μόνο σύστημα στην αγορά που αναγνωρίζει πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα. Μάλιστα, πρεμιέρα στο S60 θα κάνει η λειτουργία Autobrake, που ενεργοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να μετριάσει τις επικείμενες συγκρούσεις.

Εξάλλου, το προαιρετικό σύστημα Pilot Assist - το οποίο υποστηρίζει τον οδηγό με το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε καλοστρωμένους δρόμους έως και 130 χλμ. / ώρα, αναβαθμίστηκε με επιδόσεις και στις στροφές. Το S60 περιλαμβάνει επίσης συστήματα Run-off Mitigation και Oncoming Lane Mitigation, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας καθώς και άλλα συστήματα υποβοήθησης διεύθυνσης.

Επίσης, το σύστημα πληροφοριών / ψυχαγωγίας Sensus Connect της Volvo Cars, είναι πλήρως συμβατό με τα Apple CarPlay, Android Auto και 4G και διατηρεί τους οδηγούς συνδεδεμένους ανά πάσα στιγμή.

Καταλήγοντας, η θυγατρική εταιρεία επιδόσεων Polestar, θα ετοιμάσει και μια ειδική έκδοση, την Polestar Engineered, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά στο υβριδικό S60 T8 με συνδυασμένη ισχύ 415hp...

www:driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ