ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδού το νέο Jeep Cherokee

Ιδού το νέο Jeep Cherokee
COPYRIGHT © 2017 FCA US LLC. ALL RIGHTS RESERVED.

Το ορόσημο της τετρακίνησης Jeep Cherokee, στην εποχή - πια - της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), δέχθηκε ένα σημαντικό facelift ενόψει της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον προσεχή Ιανουάριο. (photo)

Ο ανασχεδιασμός ενδεχομένως διασκεδάζει κάπως τις εντυπώσεις αρκετών σκληροπυρηνικών της φίρμας, σχετικά με την τόλμη της εμφάνισης της υπάρχουσας γενιάς, ή απλώς φέρνει το Cherokee στην γενική νέα οικογενειακή αισθητική της Jeep που εκφράζουν τα Compass και Grand Cherokee.

Για όποιον από αυτούς τους σκοπούς, στις πρώτες εικόνες που δημοσίευσε η Jeep πριν το ντεμπούτο του αυτοκινήτου στην αμερικανική έκθεση, φαίνεται ότι τα διπλά εμπρός φωτιστικά σώματα τώρα έγιναν ένα, ενώ μειώθηκαν λίγο και οι αιχμές του ρύγχους με την σχετική στρογγυλοποίηση της μάσκας και του προφυλακτήρα.

Φυσικά η γρίλια με τους επτά χαρακτηριστικούς κάθετους αεραγωγούς, το σήμα κατατεθέν της εταιρείας από την μεσοπολεμική εποχή, παραμένει δεσπόζουσα. Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος επίσης άλλαξαν πολλά με την τοποθέτηση της πινακίδας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόρτας, και με τον ανάλογο ανασχεδιασμό του προφυλακτήρα.

Ιδού το νέο Jeep Cherokee

Το κεντρικό αμάξωμα και το εσωτερικό δεν φαίνεται να έχουν δεχθεί ιδιαίτερες σχεδιαστικές τροποποιήσεις - κάτι δικαιολογημένο για το εσωτερικό, μιας και δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα ή τη νεανικότητά του.

Καθώς αναμένονται οι αναλυτικές και οι τεχνικές πληροφορίες του αυτοκινήτου με το λανσάρισμά του την 16η Ιανουαρίου, εικάζεται ότι το νέο Cherokee θα διαθέτει πια και τον νέο τετρακύλινδρο Turbo βενζινοκινητήρα 2.0 lt που τοποθετείται και στο νέο Wrangler. Δίπλα του θα υπάρχουν οι ατμοσφαιρικοί 2.4 lt των 184 hp, 3.2 V6 των 271 hp και 5.7 V8 απόδοσης 395 ίππων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ