ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδού το νέο Audi A6

Dynamic  photo
Colour: tango red
Dynamic photo Colour: tango red AUDI AG

Κι όμως, οι λεγόμενες λιμουζίνες, όσο κι αν αλλάζουν τα αμαξώματα και η τάση είναι προς τα SUV, δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Η Audi, παρουσίασε στη Γενεύη την 8η γενιά του Α6, που μεταφέρει την τεχνολογία του Α8, σε μικρότερο αμάξωμα.

Το τετράθυρο μοντέλο, με μακρύ καπό, μεγάλο μεταξόνιο και κοντούς προβόλους, είναι εμφανώς πιο σπορ από πριν και το μόνο στην κατηγορία του με σύστημα τετραδιεύθυνσης, για ευελιξία στην πόλη και σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο, σε συνδυασμό με το ενεργητικό σύστημα διεύθυνσης.

Το νέο Α6 διαθέτει ένα σύγχρονο και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό, με δύο οθόνες αφής, που αναβαθμίζουν το λειτουργικό σύστημα αφής MMI με απτική και ηχητική ανάδραση.

Μηχανολογικά, όλοι οι κινητήρες του νέου A6, βενζίνης 3.0 TFSI turbo V6 - 340 hp και πετρελαίου 3.0 TDI - 286 hp, διαθέτουν τη νέα ήπια υβριδική (mild-hybrid) τεχνολογία της Audi, στην οποία μια γεννήτρια με ιμάντα στη μίζα συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Cockpit
Cockpit AUDI AG

Το Audi A6 μπορεί να ρολάρει με τον κινητήρα απενεργοποιημένο με ταχύτητες μεταξύ 55-160 χλμ./ώρα. Η λειτουργία start-stop ενεργοποιείται με ταχύτητες έως 22 χλμ./ώρα, ενώ, επιπλέον, ο κινητήρας τίθεται εκ νέου σε λειτουργία μόλις μετακινηθεί το αυτοκίνητο που είναι μπροστά από το A6.

Κατά την επιβράδυνση το σύστημα μπορεί να ανακτήσει ενέργεια μέχρι και 12 kW. Στην πράξη η ήπια υβριδική τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 0,7 λίτρα/100 χλμ. Το νέο Audi A6 προσφέρεται με νέα και εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ