ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai Kona: Η κορεατική απάντηση στα Crossover

Hyundai Kona: Η κορεατική απάντηση στα Crossover
WWW.VIRTUAL-SURGERY.DE

Το Hyundai Kona εισάγει την κορεάτικη φίρμα στα μικρά Crossover, βασιζόμενο στην επιτυχία του τολμηρού Nissan Juke.

Το Hyundai Kona εισάγει την κορεάτικη φίρμα στα μικρά Crossover προβάλλοντας σε πρώτο πλάνο το σχέδιό του - σχέδιο της αισθητικής των Hyundai του μέλλοντος. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κορεάτες παρεκκλίνουν από τον άπω ανατολίτικο σχεδιαστικό συντηρητισμό: είναι μια εξελικτική διαδικασία των τελευταίων ετών, που εδώ βασίζεται (και) στην επιτυχία του τολμηρού Nissan Juke.

Όμως, ορισμένα από τα 28 χρώματα του παιχνιδίσματος της διχρωμίας στο αμάξωμα του Kona είναι φανταχτερά σε βαθμό αναπάντεχο για τον ψυχισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας, και μαρτυρούν την εμπορική έμφαση της Hyundai στον ευρωπαϊκό νεανικό ψυχισμό για τα μικρά Crossovers.

Το Kona, όσο κι αν δεν του φαίνεται, είναι μικρότερο σε μήκος (4,165 μ.) και ύψος από το Juke, όμως με μεγαλύτερο πλάτος και μεταξόνιο (2,6 μ.) -χάρη στο νέο δάπεδο του μελλοντικού μεσαίου i40- διευρύνει αρκετά τους χώρους για τους επιβάτες, και προσφέρει 361 λίτρα για τις αποσκευές.

Hyundai Kona: Η κορεατική απάντηση στα Crossover

Το ιδιαίτερο με το Kona, είναι ότι πέραν της "περιπετειώδους" Crossover εμφάνισης, με σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και των λεπτών LED φωτιστικών σωμάτων, και παρότι το ύψος από το έδαφος είναι 170 χλστ., προσφέρει και τετρακίνητη έκδοση με τον μεγαλύτερο κινητήρα βενζίνης, 1.6 T-GDI ισχύος 177 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και την ανώτερη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

Η βασική έκδοση βενζίνης, τρικύλινδρη 1.0 με 120 ίππους, έχει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και την κίνηση εμπρός, καταναλώνοντας 5,3 l βενζίνης / 100χλμ. - ενώ αργότερα το 2018 θα ακολουθήσουν δύο εκδοχές του 1.6 πετρελαίου. Το Kona αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ