ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Golf

Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Golf

H εισαγωγική εταιρεία της Volkswagen στην Ελλάδα, στηρίζει την ηλεκτροκίνηση και το αποδεικνύει εισάγοντας της ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Η Kosmocar μόλις ανακοίνωσε ότι έφερε το νέο e-Golf, με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από τον προκάτοχό του, κατά 50%, δηλαδή μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά μέχρι 300 χλμ. (New European Driving Cycle - NEDC) με φυσιολογική οδήγηση.

Η αύξηση της αυτονομίας επιτυγχάνεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35.8 kWh, καθιστώντας στην πράξη την ηλεκτροκίνηση πιο ρεαλιστική από ποτέ.

Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+), το νέο e-Golf είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, διότι μπορείς να το ευχαριστηθείς και χωρίς να ρυπαίνεις.

Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Golf

Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών, ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW.

Ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους (100 Kw), με μέγιστη απόδοση ροπής 290Νm. Η επιτάχυνση (0-80 χλμ./ώρα) ολοκληρώνεται σε 6,9’’ (0-100 χλμ./ώρα σε 9,6’’), ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150 χλμ./ώρα. Η δε μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7kWh/100 χλμ.

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με τα πλέον προηγμένα, ευφυή συστήματα υποβοήθησης και ημι-αυτόνομης οδήγησης:

  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών
  • Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα.
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist
  • Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor
  • Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert
  • Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ