ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda Sports EV Concept

Honda Sports EV Concept
Honda Sports EV Concept HONDA SPORTS EV CONCEPT

To Honda Sports EV, που παρουσιάστηκε το Φθινόπωρο στην έκθεση του Τόκιο είναι ένα σπορ, ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ρετρό καταβολές.

Σε αυτό το μικρό, ηλεκτρικό, σπορ πρωτότυπο Honda Sports EV, πιο εντυπωσιακό ακόμα κι από την σπορ προδιάθεση που δημιουργεί ένα τόσο φαινομενικά λιτό σχέδιο, είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή το 2019.

Η Honda, που έχει θέσει στόχο ως το 2025 στην Ευρώπη -και το 2030 παγκοσμίως- τα δύο τρίτα των πωλήσεών της να είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά, κάνει με τον τρόπο αυτό μια δήλωση: όπως το υβριδικό νέο NSX μπορεί κάλλιστα να συνδέσει την ηλεκτροκίνηση με τις συγκινήσεις ενός supercar, έτσι και το μέλλον της σπορ οδηγικής ψυχαγωγίας μπορεί να προκύπτει από ένα μικρό, εύχρηστο, πιθανότατα πισωκίνητο, παιχνιδιάρικο ηλεκτρικό διθέσιο coupe! Καθόλου άσχημα.

Το μόνο που ξέρουμε για το Honda Sports EV, που παρουσιάστηκε το Φθινόπωρο στην έκθεση του Τόκιο, είναι ότι μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με το «αδελφάκι» του αυτοκίνητο πόλης Urban EV. Επίσης, ότι θα έχει κάποιας μορφής Τεχνητή Νοημοσύνη, το σύστημα Honda Automated Network Assistant που κατά τη Honda «δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας που συνδέουν τον οδηγό με το αυτοκίνητο».

Honda Sports EV Concept
Honda Sports EV Concept HONDA SPORTS EV CONCEPT

Και μοιράζεται, φυσικά, και την ίδια αισθητική: στρογγυλά εμπρός φώτα, τετράγωνα πίσω, φωτισμένο σήμα της Honda στο μαύρο κάλυμμα του ρύγχους όπου θα βρισκόταν η γρίλια ψύξης ενός θερμικού κινητήρα αν υπήρχε - συνδυάζοντάς τα με μια σειρά διακριτικά αλλά ξεκάθαρα σπορ στοιχεία: καμπυλόμορφο καπό, οροφή με την κλίση και το πίσω τζάμι ενός καθαρόαιμου coupe, χαμηλό ύψος και ύψος από το έδαφος, μακρύ και λεπτεπίλεπτο ρύγχος και, το πιο ωραίο, θόλους των εμπρός τροχών που υψώνονται πάνω από καπό.

Ευχής έργον θα ήταν αν το αυτοκίνητο παραγωγής που θα προκύψει από το Honda Sports EV του έμοιαζε απαρέγκλιτα. Ό,τι και να περιλαμβάνει ο τεχνικός πίνακας που θα ανακοινώσει η Honda, το Sports EV concept κάνει σαφές ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να πάρει πολλές, ακόμα και προσιτές και ψυχαγωγικές, μορφές…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ