ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ημερολόγιο Pirelli 2018

Ημερολόγιο Pirelli 2018

Θεωρείται και είναι το πιο cult ημερολόγιο που εκδίδεται σχεδόν ανελλιπώς από το 1964. Ο φωτογράφος των Beatles, Ρόμπερτ Φρίμαν, κλήθηκε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ημερολόγιο για την Pirelli, προκειμένου να εξυπηρετήσει λόγους μάρκετινγκ της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ποιοτικό, αποκλειστικό προϊόν με φωτογραφίες από τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο και με μοντέλα που άφησαν εποχή.

Ημερολόγιο Pirelli 2018

Από τότε και για 50 χρόνια, το "The Cal", τέντωσε πολλές φορές τη φαντασία των ανδρών σαν λάστιχο, ενώ συνέχισε να σηματοδοτεί το πέρασμα των χρόνων με έργα των πιο αναγνωρισμένων φωτογράφων της εποχής τους, αποτυπώνοντας και ερμηνεύοντας τη σύγχρονη κουλτούρα και συχνά καθιερώνοντας νέες τάσεις.

Η ιστορία του Ημερολογίου της Pirelli χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές εποχές. Την πρώτη δεκαετία, 1964 - 1974, την οποία ακολούθησε η διακοπή της έκδοσης για εννέα χρόνια, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον λεγόμενο αραβοϊσραηλινό πόλεμο και την πετρελαϊκή κρίση.

Τη δεύτερη δεκαετία, 1984 - 1994, κατά τα διάρκεια της οποίας το Ημερολόγιο επανακυκλοφόρησε και η επιτυχία του έφτασε στα ύψη. Από το 1994 και μέχρι σήμερα, που περιλαμβάνει την αλλαγή της χιλιετίας, οπότε και το "The Cal" μεταμορφώθηκε σε αντικείμενο cult και αναγνωρίστηκε ως πρωτοποριακό concept. Θαυμάστε ονόματα που πέρασαν από τις σελίδες του "The Cal": Σίντι Κρόφορντ, Ελενα Κρίστενσεν, Κέιτ Μος, Κάρεν Αλεξάντερ, Ναόμιο Κάμπελ, Κάρε Οτις, Εύα Χερτζίκοβα, Ναστάζια Κίνσκι, Ινε Σαστρ, Μόνικα Μπελούτσι, Λετίσια Κάστα, Ζιζέλ, Μαιρακάρλα Μπόσκονο, Σόφ Νταλ, Χάιντι Κλουμ, Καρολίνα Κούρκουβα, Αντριάνα Λίμα, Σοφία Λόρεν, Πενέλοπε Κρουζ, Λάρα Στόουν και πόσες ακόμα.

Ημερολόγιο Pirelli 2018

Το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2018, που φέρει τη δημιουργική υπογραφή του Τιμ Γουόκερ, αποτελεί την 45η έκδοση. Η φωτογράφηση έγινε στο Λονδίνο και ο Βρετανός φωτογράφος επιστράτευσε το μοναδικό στυλ του, με χλιδάτα σκηνικά και ρομαντικά στοιχεία, για να ξαναζωντανέψει μία από τις κλασικές ιστορίες της Βρετανικής Λογοτεχνίας, ειπωμένη αλλιώς: "Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων".

Για να αποτυπώσει μέσα από το φακό του τη δική του εκδοχή, ο Γουόκερ επέλεξε 18 ήδη καθιερωμένα ή ανερχόμενα ονόματα από το χώρο της μουσικής, της υποκριτικής, του μόντελινγκ και του ακτιβισμού. Ανάμεσά τους, το τοπ μόντελ Αντούτ Ακες, το μοντέλο και ακτιβίστρια φεμινίστρια Αντόα Αμπόα, το μοντέλο Αλφα Ντία, ο ηθοποιός Τζιμόν Ουνσού, ο Αμερικανός ράπερ και τραγουδιστής Λιλ Γιότι, ο Αμερικανός ηθοποιός Ρου Πολ, η Αμερικανίδα ηθοποιός Σάσα Λέιν, η Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας και τηλεπαρουσιάστρια Γούπι Γκόλντμπεργκ κ.α.

Backstage The Cal Shoot by Tim Walker
Backstage The Cal Shoot by Tim Walker ALESSANDRO SCOTTI

Το μήνυμα που περνά το φετινό Ημερολόγιο, είναι ότι στη θέα μιας μαύρης Αλίκης σήμερα, όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, μπορούν να αποδεχτούν την ιδέα της διαφορετικότητας από πολύ νεαρή ηλικία και να αναγνωρίσουν ότι η ομορφιά δεν έχει χρώμα. Ζούμε στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας και από ένα Ημερολόγιο μπορούμε να καταλάβουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα σε μία όλο και περισσότερο κυνική πραγματικότητα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ