ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ημερολόγιο για τον διάσημο "βάτραχο"

Ημερολόγιο για τον διάσημο "βάτραχο"

Για το 2018, η DS έχει ετοιμάσει ένα ημερολόγιο, ειδικά αφιερωμένο σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για τον διάσημο "Βάτραχο" ή Citroen DS, ένα μοντέλο που αντιπροσώπευε την εναλλακτική εικόνα και το στιλ της δεκαετίας του ’60.

Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των φωτογράφων, των δύο φωτομοντέλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης, όπου και αποτέλεσε το σκηνικό για τις 12 χαρακτηριστικές εικόνες του ημερολογίου DScal 2018, ο κάτοχός του "ταξιδεύει" στον χρόνο, μέσω των μοντέλων ID και DS από το 1958 έως το 1973.

Ξεκινά από το 1955, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η DS 19 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, μαζί με δύο σημαντικά φωτογραφικά άλμπουμ: αυτό του περιοδικού Paris Match, το οποίο είχε αναλάβει το λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου, με πρωταγωνίστρια το "sex symbol" της τότε εποχής, Gina Lollobrigita, αλλά και των ακραίων φωτογραφιών του Robert Doisneau, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για πολλές δεκαετίες.

Ημερολόγιο για τον διάσημο "βάτραχο"

Επίσης, λίγα χρόνια μετά, οι φωτογραφίες του William Klein, με μία από τις πρώτες "ανοιχτές" DS που είχαν βγει στην παραγωγή, συμπλήρωσαν ένα ιδιαίτερα περιζήτητο διαφημιστικό φυλλάδιο αφιερωμένο σε αυτό το μοντέλο, που συνδύαζε τις μοναδικές εικόνες και τα σλόγκαν αφιερωμένα στην πολυτέλεια και την ομορφιά: τα δύο στοιχεία που συνθέτουν το όνομα DS cabriolet.

Ημερολόγιο για τον διάσημο "βάτραχο"

Την ευθύνη για την δημιουργία του ημερολογίου DScal2018, έχει αναλάβει η υπηρεσία του ιστορικού αρχείου της Citroen/DS, ενώ η παραγωγή του είναι περιορισμένη στα 500 κομμάτια, με τα 200 από αυτά να είναι διαθέσιμα μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της ιστοσελίδας www.archiviostoricocitroen.info ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ