ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό καρτ με τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα

Ηλεκτρικό καρτ με τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα, με αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ ήδη κάνει την παρουσία της στους αγώνες (VIDEO).

Τα ηλεκτρικά μονοθέσια τηςFormula E, ήδη διανύουν τον 4ο χρόνο της ύπαρξής τους, με το πρωτάθλημα, επιπέδου Formula 1 σε υποδομή, να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με σπουδαία ονόματα οδηγών και εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων.

Οι αγώνες, συνήθως, αποτελούν τον προθάλαμο εξέλιξης τεχνολογιών, πριν περάσουν στα αυτοκίνητα παραγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο προσφέρει έξτρα ενέργεια – ισχύ. Μερικές φορές βέβαια, συμβαίνει και το αντίθετο, όπως με τους κινητήρες βενζίνης 1.6 lt που από τα αυτοκίνητα παραγωγής πέρασαν στα μονοθέσια.

Για να επιστρέψω στην ηλεκτροκίνηση, που είναι το μέλλον, λόγω μηδενικών ρύπων, τα βήματα στην αυτοκίνηση είναι πολύ γρήγορα.

Η Bosch, επίσημος προμηθευτής των αυτοκινητοβιομηχανιών με διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, από ABS και ESP, μέχρι τα πιο πρόσφατα για αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, παρέκκλισης πορείας κ.α., παρουσίασε ένα ηλεκτρικό καρτ που υπόσχεται ξεχωριστή εμπειρία στον οδηγό.

Διαθέτει και αυτό μοτέρ ενίσχυσης ισχύος από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, μπαταρία 48V, η εκκίνηση γίνεται με μπουτόν, δίνει 1,3 G στην επιτάχυνση, παράγει χαμηλό θόρυβο κάτω από 70 ντεσιμπέλ, αναπτύσσει τελική ταχύτητα 140 χλμ./ώρα και βέβαια έχει μηδενικούς ρύπους.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ