ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικά Nissan κοινής χρήσης στην Ιαπωνία

Ηλεκτρικά Nissan κοινής χρήσης στην Ιαπωνία

Η Nissan με την πόλη της Yokohama, εγκαινίασαν την υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτροκίνητα ultra-compact οχήματα, κάνοντας πράξη το όραμα της ιαπωνικής μάρκας για τη νέα εποχή στην κινητικότητα.

Στο εξωτερικό η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία και μάλιστα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική ή την Ιαπωνία, βρίσκουν τρόπους προκειμένου να φέρουν την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Η προσπάθεια μείωσης των εκπομπών ρύπων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, τουλάχιστον μέσα στις πόλεις, είναι διαρκής.

Η Nissan με την πόλη της Yokohama, εγκαινίασαν την υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτροκίνητα ultra-compact οχήματα, κάνοντας πράξη το όραμα της ιαπωνικής μάρκας για τη νέα εποχή στην κινητικότητα (Nissan New Mobility Concept).

Η υπηρεσία «ChoiMobi Yokohama», επιτρέπει στους χρήστες που εγγράφονται online, να παραλάβουν και να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα σε 14 τοποθεσίες, πέριξ του σταθμού στην Yokohama. Υπάρχει η δυνατότητα προ-κρατήσεων 30 λεπτά πριν από την παραλαβή, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν εντός των ορίων της πόλης. Αυτό το σύστημα ονομάζεται κοινώς car sharing ή κοινοχρησία οχημάτων.

Η υπηρεσία κοστίζει 250 yen ανά 15 λεπτά συν 200 yen ως βασικό τέλος, με μέγιστη ημερήσια χρέωση στα 3.000 yen. Οι χρήστες είναι απαραίτητο να έχουν ιαπωνική άδεια οδήγησης, ένα smartphone και μια πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ιαπωνία. Η εγγραφή είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα Mobi Choi στο https://nissan-rentacar.com/choimobi-yokohama/.

Για την ιστορία, η Nissan και η πόλη της Yokohama είχαν διεξάγει την πρώτη στην Ιαπωνία δοκιμαστική υπηρεσία με την χρήση  αμιγώς ηλεκτροκίνητων ultra-compact οχημάτων, από τον Οκτώβριο του 2013. Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουν τις επιλογές  μεταφορών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών, αλλά και να προωθήσουν τον τουρισμό. Τον Οκτώβριο του 2015 η συνεργασία επεκτάθηκε με την ενοικίαση των αυτοκινήτων στους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και στις επιχειρήσεις.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι πιο σέξι πρωταγωνίστριες των νέων αμερικάνικων σειρών

Γιατί η χρυσή εποχή της τηλεόρασης δεν αποκλείει επουδενί το οφθαλμόλουτρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24