ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Skoda παίρνει ξανά τη θέση της στην Ελλάδα

Η Skoda παίρνει ξανά τη θέση της στην Ελλάδα

Ανοδική η πορεία των πωλήσεων το πρώτο τετράμηνο του 2017 για την Skoda, ύστερα από μία μεταβατική χρονιά λόγω της αλλαγής της εισαγωγικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Το 2017 θα είναι ενδεικτική χρονιά της πορείας που μπορεί να έχει η Skoda στην ελληνική αγορά. Κι αυτό διότι το 2016 ήταν μεταβατική χρονιά από την προηγούμενη εισαγωγική εταιρεία (Βιαμάρ) στη νέα (Kosmocar), με σημαντικές αλλαγές στο δίκτυο των εμπόρων και στην διάθεση των μοντέλων.

Το επισημαίνω αυτό, διότι με το τέλμα που υπήρχε ύστερα από τη διένεξη της προηγούμενης εισαγωγικής εταιρείας με το εργοστάσιο, μοντέλα όπως η Fabia, ενώ είχαν λανσαριστεί στην Ευρώπη, ήρθαν στην Ελλάδα ύστερα από 6 και πλέον μήνες.

Αυτό, βέβαια, δεν πρόκειται να γίνει στο εξής, διότι η ροή των μοντέλων είναι κανονική και όσα παρουσιάζονται διεθνώς έρχονται αμέσως και στη χώρα μας.

Το γεγονός αυτό ήδη απέφερε αποτελέσματα. Το πρώτο τετράμηνο του 2017, η Skoda αύξησε τις πωλήσεις της κατά 117% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (λογικό διότι υπήρχε το ζήτημα της αντιπροσώπευσης), με 1.088 αυτοκίνητα, έναντι 502.

Το νέο Octavia ήταν πρώτο σε πωλήσεις, με 399 αυτοκίνητα και ακολούθησαν το νέο Fabia με 273 μονάδες, το Rapid με 109 και το νέο Superb με 55 μονάδες, μόλις 6 μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Ελλάδα.

Τώρα η εισαγωγική εταιρεία έχει λανσάρει και το μεγάλο της SUV, το Kodiaq και έπεται συνέχει λανσαρισμάτων φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ