ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Seat πέτυχε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της

Η Seat πέτυχε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της

Λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ και επενδύσεις Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) ύψους 862 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η Seat.

Η ισπανική μάρκα, μέλος του ομίλου της VW, διανύει μια εντυπωσιακή περίοδο. Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, τα νέα μοντέλα σε κάθε κατηγορία με προσανατολισμό τελευταία στα SUV καθώς και η δυναμική λειτουργία των εργοστασίων της, αποδίδουν απτά αποτελέσματα.

Η Seat, η οποία λανσάρισε το 2016 το νέο Ateca και ετοιμάζεται το 2017 να λανσάρει στην αγορά νέο SUV, το Arona και νέο Ibiza, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πέτυχε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία της.

Η εταιρεία έκανε σημαντικά βήματα προς την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας, καταλήγοντας με λειτουργικά κέρδη 143 εκατομμύρια ευρώ (2015: -7 εκατομμύρια ευρώ) και κέρδη μετά φόρων και πριν από έκτακτα αποτελέσματα ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ (2015: 6 εκατομμύρια ευρώ). Για πρώτη φορά από το 2007, η SEAT έκλεισε την χρονιά με θετικό πρόσημο και στους δύο αυτούς δείκτες.

Τα κέρδη της SEAT μετά φόρων έφτασαν τα 903 εκατομμύρια ευρώ λόγω των έκτακτων αποτελεσμάτων της πώλησης της θυγατρικής VW Finance S.A. προς την Volkswagen AG.

Η συναλλαγή αυτή, η οποία εμπίπτει στo πλαίσιo της αναδιοργάνωσης των οικονομικών των θυγατρικών κάτω από μία μόνο εταιρεία, απέδωσε κέρδη στην SEAT 671 εκατομμυρίων ευρώ.

"Υψηλότερα επίπεδα πωλήσεων, καλύτερο προϊοντικό mix και βελτιστοποίηση του κόστους, οδηγούν στη κερδοφορία. Ως ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη λειτουργικών κερδών 143 εκατομμυρίων ευρώ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016.

"Η SEAT έχει γίνει μία ισχυρή εταιρεία βρίσκεται πλέον στη φάση σταθεροποίησης. Και τώρα προετοιμάζει τον εαυτό της για ανάπτυξη και αύξηση", εξήγησε ο Luca de Meo . Επιπλέον, πρόσθεσε "το 2017 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την SEAT. Το Ibiza και το Arona θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο".

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ