ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe σε δοκιμές επιδόσεων

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe σε δοκιμές επιδόσεων

Με την παρουσίαση της BMW Σειράς 8 Concept, η BMW έχει ήδη δώσει μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του νέου, σπορ, πολυτελούς μοντέλου που ‘προσεγγίζει’ την έκδοση παραγωγής.

Ένα προ-παραγωγής μοντέλο, αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία.

Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe μέσα στο 2018.

Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 χλμ. που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής.

Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες. Παρομοίως, το αυτοκίνητο μπορεί τώρα να ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις και σε επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe εξελίσσεται παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με την BMWM8 και την αγωνιστική BMW M8 GTE. Ενώ το πρωτότυπο του μοντέλου παραγωγής υποβάλλεται σε δοκιμές αντοχής, οι ομάδες, που υποστηρίζονται από την BMW Motorsport, ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Daytona (ΗΠΑ) για την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της BMW M8 GTE.

Στις 27/28 Ιανουαρίου, η BMWM8GTE θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Στον Ιούνιο του 2018, θα λάβει μέρος στον 24-ώρο αγώνα του Le Mans.

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί εκεί και σε πολυάριθμες ακόμα αγωνιστικές διοργανώσεις των FIA WEC και IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) στη Β. Αμερική θα διοχετευθεί άμεσα στην εξέλιξη της BMW Σειράς 8 Coupe παραγωγής.

Κατ’ επέκταση, η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και στην αγωνιστική πίστα, θα ‘περάσει’ στην εξέλιξη της νέας BMW M8. Τον Ιούνιο του 2017, ένα πρωτότυπο αυτού του μοντέλου από την BMW M GmbH είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nürburgring…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ