ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1

Η επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1

Μετά από τρεις δεκαετίες η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1.

Θρυλική επιστροφή στην Formula 1, ύστερα από τρεις δεκαετίες. Πλέον, οι Ιταλοί θα έχουν δύο εκπροσώπους στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι αν η κατακόκκινη Ferrari παραμένει εμβληματική στα σιρκουί, η Alfa Romeo εμφανίζεται ως αποκάλυψη.

Η Fiat Chrysler Automobiles, υπέγραψε πολυετή τεχνική και εμπορική συμφωνία με την ελβετική Sauber F1 Team, κι από το νέο πρωτάθλημα του 2018 η Alfa Romeo Sauber F1 Team θα έχει κόκκινα μονοθέσια με σήμα Alfa Romeo και νέους κινητήρες Ferrari. Η συγκεκριμένη συνεργασία θα προσφέρει επιπλέον ευκαιρίες και στις δύο εταιρείες, όχι μόνο στη Formula 1, αλλά συνολικά στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η Alfa Romeo, η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας του σπορ, θα αγωνιστεί ξανά δίπλα στους άλλους κατασκευαστές της Formula 1. Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Alfa Romeo, που επέδειξαν τις ικανότητές τους μέσα από τα προσφάτως λανσαρισμένα μοντέλα, Giulia και Stelvio, θα έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν την εμπειρία τους στη Sauber F1 Team και οι οπαδοί να υποστηρίξουν έναν κατασκευαστή που είναι αποφασισμένος να γράψει ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη θρυλική αγωνιστική ιστορία", είπε ο Sergio Marchionne, CEO της FCA.

Η Alfa Romeo συμμετείχε στη Formula 1 από το 1950 μέχρι το 1988, ως κατασκευαστής και προμηθευτής κινητήρων. Μάλιστα, κέρδισε τα δύο πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1950 και 1951, με οδηγούς τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio. Από το 1961 μέχρι το 1979, ήταν προμηθευτής κινητήρων αρκετών ομάδων της F1. Με την επιστροφή της ως κατασκευαστής το 1979, η Alfa Romeo απέσπασε το καλύτερο αποτέλεσμα το 1983, ως έκτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Το 1985 αποσύρθηκε και τώρα επιστρέφει δριμύτερη…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ