ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Bugatti Chiron είναι ένα ξεχωριστό hypercar

Η Bugatti Chiron είναι ένα ξεχωριστό hypercar

Η Bugatti Chiron έγινε best seller καθώς πουλήθηκαν 70 αντίτυπα του hypercar που βγάζει 1.500 άλογα.

Το 2017 για την Bugatti, ήταν εξαιρετικό καθώς πουλήθηκαν συνολικά 70 Chiron, ένας αναμφίβολα υψηλός αριθμός του συγκεκριμένου hypercar.

«Είναι μια τρομερή επιτυχία για όλη της ομάδα της Bugatti που έχουμε φτάσει σε πωλήσεις τα 70 αυτοκίνητα στην πρώτη πλήρη εμπορική χρονιά της Chiron. Η συγκεκριμένη εξαιρετική επίδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, αφού ένας από τους στόχους μας είναι να μειώσουμε και το χρόνο παράδοσης των αυτοκινήτων στους πελάτες μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Wolfgang Durheimer.

Μάλιστα οι παραγγελίες της Chiron φτάνουν τις 300 που σημαίνει ότι, με 500 μονάδες συνολικά για την παραγωγή του συγκεκριμένου hypercar, όπως έχει ανακοινώσει η Bugatti, μένουν μόλις 200 αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά πωλήσεων, η Ευρώπη με 43% αποτελεί την καλύτερη αγορά της Bugatti, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 26% και πιο πίσω η Μέση Ανατολή με 23%, ενώ η αγορά Ασίας / Ειρηνικού βρίσκεται στην τελευταία θέση με 8%.

Η Bugatti Chiron παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016 και αποτελεί τον διάδοχο της Veyron. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας quad-turbo W16 κινητήρας 8.0 lt, ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους και 163,1 kgm ροπής.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα είναι τα τέσσερα turbo, τα οποία μπαίνουν στο παιχνίδι της παραγωγής ισχύος σε δύο στάδια: μέχρι τις 3.800 σ.α.λ τα μισά εξ αυτών παραμένουν ανενεργά, ούτως ώστε να βελτιωθεί η απόκριση του οχήματος στην καθημερινή χρήση, ενώ, από εκεί και πέρα, στο χορό μπαίνουν και τα άλλα δύο.

Η Chiron εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αν και σύμφωνα με την εταιρεία, ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ