ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi σκοπεύει να πουλήσει 800.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το 2025

Audi aims to sell approximately 800,000 fully electric cars and plug-in hybrids in the year 2025. At the Annual General Meeting of AUDI AG, the Board of Management presents the updated Audi.Vorsprung.2025. strategy. To enable about every third customer to decide in favor of an e-model by the middle of the next decade, there is to be an electrified variant in each model series by then  most of them are to be fully electric, with a smaller proportion as plug-in hybrids.

Picture: Concept Car Audi Aicon
Audi aims to sell approximately 800,000 fully electric cars and plug-in hybrids in the year 2025. At the Annual General Meeting of AUDI AG, the Board of Management presents the updated Audi.Vorsprung.2025. strategy. To enable about every third customer to decide in favor of an e-model by the middle of the next decade, there is to be an electrified variant in each model series by then most of them are to be fully electric, with a smaller proportion as plug-in hybrids. Picture: Concept Car Audi Aicon AUDI AG

Η Audi σκοπεύει να πωλήσει περίπου 800.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά το έτος 2025. Στην ετήσια γενική συνέλευση της AUDI AG, το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε την επικαιροποιημένη στρατηγική «Audi.Vorsprung.2025».

Η μάρκα, αποφάσισε να προσφέρει από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή σε κάθε σειρά μοντέλων, ενώ μέχρι τότε - τα περισσότερα από αυτά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, με μικρότερο ποσοστό ως plug-in υβριδικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι το 2025, περίπου 40 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σε στρατηγικούς τομείς όπως η ηλεκτρική κινητικότητα, η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση. Αυτό ισχύει και για την ψηφιοποίηση της παραγωγής.

Η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Audi e-tron είναι το πρώτο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Roadmap E, με την οποία το premium brand θα… ηλεκτρίσει το πλήρες χαρτοφυλάκιό του έως το 2025. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την επένδυση στα γερμανικά εργοστάσια στο Ingolstadt και το Neckarsulm καθώς και μια σαφή δέσμευση για ασφάλεια εργασίας μέχρι το τέλος του 2025.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε διαδοχή μέχρι το 2025. Το 2019, το Audi e-tron Sportback θα είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει, ακολουθούμενο από το Audi e-tron GT από το Audi Sport το 2020. Η Audi θα προσφέρει επίσης ένα ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία των premium compact το 2020.

Για την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία χρησιμοποιεί εκτός από το Modular Electric Toolkit που αναπτύχθηκε από τη Volkswagen και την Porsche για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας, μεγαλύτερα και πολυτελή.

Εξάλλου, η γερμανική μάρκα θα καταστήσει όλες τις μονάδες παραγωγής της σε όλο τον κόσμο ουδέτερες σε εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) μέχρι το 2030.

Επίσης, με την υποδομή της κοινής επιχείρησης Ionity, η έκδοση παραγωγής του Audi e-tron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς ταχείας φόρτισης μέχρι και 150 κιλοβάτ, σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου της προσφέρει αυτονομία 400 χιλιόμετρα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ