ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η 5η γενιά του supermini

Η 5η γενιά του supermini

Κλείνει δυναμικά τη χρονιά η Seat με το νέο Ibiza. Διαβάστε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.

Στην πέμπτη του γενιά το Seat Ibiza επανήλθε από το καλοκαίρι στο πρώτο πλάνο των supermini, κι ανέκτησε ρόλο πρωταγωνιστικό, διότι απέκτησε ορισμένα κομβικής σημασίας καινούρια στοιχεία.

Ένα από αυτά είναι σίγουρα η σχεδίαση, που ήρθε στα μέτρα της εποχής, συντονίστηκε με την εικόνα του Leon και παράλληλα, με τις προσεκτικές και ουδόλως υπερβολικές αιχμές του μυώδους αμαξώματός του και τη μείωση του ύψους της οροφής του, διατήρησε τη σπορ πτυχή για την οποία διακρίθηκε στις δύο -κυρίως- προηγούμενες γενιές του. Αντίστοιχα εξελιγμένης αισθητικής είναι και ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός, με οθόνη 8'' κεκλιμένη λίγο προς τον οδηγό.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση του πλάτους κατά 8,7 εκατ. διεύρυνε το εσωτερικό για να αυξηθεί ο χώρος για τους επιβάτες, και για να φτάσει εκείνος των αποσκευών τα 355 λίτρα.

Τα κομβικότερα, ωστόσο, σημεία της αναγέννησης του Ibiza είναι το νέο δάπεδο MQB A0 του ομίλου Volkswagen, που εγκαινιάζεται στο ισπανικό supermini, αλλά και η τεχνολογία, απόδοση και οικονομία μιας πληθώρας κινητήρων.

Στη βάση υπάρχει ένας τρικύλινδρος 1.0 lt βενζίνης με τέσσερις εκδοχές: δύο ατμοσφαιρικές 65 και 75 ίππων και δύο Turbo (TSI) με 95 ή 115 ίππους. Ο 95ρης καταναλώνει 4,7 λίτρα/100χλμ. και εκπέμπει 106 γρ./χλμ. CO2.

Ψηλότερα, ο τετρακύλινδρος 1,5 TSI παράγει 150 για τις πιο δυναμικές εκδοχές του Ibiza, που συνδυάζονται με τη δυνατότητα επιλογής προγράμματος οδήγησης (Sport, Eco ή Comfort), που αλλάζει ρυθμίσεις στον κινητήρα και στην απόκριση του τιμονιού. Βέβαια, υπάρχει και η diesel εκδοχή 1.6 TDI, με επιλογή 80, 95 ή 115 ίππων, καθώς και η φυσικού αερίου CNG βασισμένη στον 1.0 TSI με 90 ίππους…

www.driveandtravel.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ