ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Forza-ρει ξανά η Honda

2015 Forza 125
2015 Forza 125 2015 FORZA 125

Το σκούτερ των 125 κ.εκ. ανανεώθηκε, είναι πιο πρακτικό, με LED φώτα και νέα πίσω ανάρτηση. Δείτε το νέο Forza 125 της Honda. (φωτογραφία)

Τα σκούτερ αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία διτρόχων και φανατικούς φίλους. Οι επιλογές είναι πολλές, άλλες πιο επιτυχημένες και άλλες λιγότερο.

Η Honda, με το Forza 125 απευθύνεται σε όσους θέλουν άνεση στον αυτοκινητόδρομο, κάτι που προσφέρουν τα μεγαλύτερα σκούτερ στυλ GT, αλλά και ευελιξία στην κίνηση της πόλης.

Η έκδοση του 2017 φρεσκαρίστηκε λίγο προκειμένου να παραμείνει «δροσερή» στην αγορά. Από εργονομικής πλευράς, είναι άνετο για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη, ενώ η ζελατίνα εξυπηρετεί στον αυτοκινητόδρομο και στην πόλη, ακριβώς επειδή ρυθμίζεται σε ύψος (6 θέσεις). Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος (48 λίτρα, επαρκής για δύο full face κράνη), ενώ στο ντουλαπάκι υπάρχει παροχή 12V. Τον premium χαρακτήρα του σκούτερ αναδεικνύουν τα LED φώτα – προβολέας, φώτα θέσης εμπρός, πίσω και φως πινακίδας.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με υδρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. 4βάλβιδο, με καλή απόκριση από στάση και επιτάχυνση, με την κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 43,5 χλμ./λίτρο (εργοστασιακή μέτρηση). Διαθέτει δε σύστημα Idling Stop, που σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα στο ρελαντί όταν το σκούτερ είναι ακινητοποιημένο και τα φρένα πατημένα. Η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται απλά με το άνοιγμα του γκαζιού. Το σύστημα έχει αθόρυβη λειτουργία χάρη στη γεννήτρια-εκκινητή ACG. Οσον αφορά το περιβάλλον, το μοτέρ έχει προσαρμοστεί στις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EURO4.

17YM Forza 125
17YM Forza 125 17YM FORZA 125

Στα φώτα χρησιμοποιείται τεχνολογία premium LED. Ο ατσάλινος σκελετός, με ιδιαίτερα μελετημένα μεταξόνιο και γεωμετρία, συνδυάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι 33 χλστ. εμπρός και διπλά αμορτισέρ πίσω με σκοπό καλύτερη ευελιξία στους δρόμους της πόλης και άνετο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο. Ο τροχός είναι 15 ιντσών μπροστά και πίσω 14 ιντσών, με δίσκους μεγάλης διαμέτρου για τα φρένα και προαιρετικό ABS.

Η βελτιωμένη έκδοση υιοθετεί τεχνολογία Smart Key της Honda η οποία διαθέτει δύο πλήκτρα: την έξυπνη λειτουργία on/off και τη λειτουργία “answer back”, που αναβοσβήνει από απόσταση τα φλας για επισήμανση. Κι ακόμη, φέρει βελτιωμένη πίσω ανάρτηση, νέα ελαστικά της Michelin και είναι διαθέσιμη σε 3 νέα χρώματα.

Επίσης, η κεντρική οθόνη LCD διαθέτει ρολόι (με μεγάλα ψηφία), δείκτη καυσίμου, ένδειξη μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης, οδόμετρο, μερικούς χιλιομετρητές Α & Β και δείκτη θερμοκρασίας ψυκτικού κινητήρα.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ