ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φόρος τιμής στο ένδοξο παρελθόν

Φόρος τιμής στο ένδοξο παρελθόν

Για πολλούς το ΜΙΝΙ 1275 GT θεωρείται ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα τη δεκαετίας του '60, έχοντας στο παλμαρέ του αγωνιστικές και μη διακρίσεις.

Αποτέλεσε την σπορ εκδοχή του κλασικού βρετανικού τέκνου του Σερ Άλεκ Ισιγόνη, η οποία παρουσιάστηκε το 1969 και αγαπήθηκε τόσο από τους κοινούς θνητούς, όσο και από καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος T-Rex, Μαρκ Μπόλαν.

Θέλοντας να τιμήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, η φίρμα αποκαλύπτει την περιορισμένης παραγωγής έκδοση 1499 GT, που εσκεμμένα φορά τον μικρότερο τρικύλινδρο κινητήρα TwinPower Turbo, των 1,5 λίτρων, απόδοσης 102 ίππων.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, η συγκεκριμένη έκδοση τιμά το θρυλικό μοντέλο, καθώς διατίθεται σε λευκό Pepper White ή σε μαύρο Midnight Black χρώμα, συνδυάζοντας μαύρες και χρυσές χρωματικά πλαϊνές λωρίδες, με το λογότυπο "1499 GT".

Φόρος τιμής στο ένδοξο παρελθόν

Παράλληλα, δεν λείπουν οι 17 ιντσών μαύρες ζάντες αλουμινίου, τα φιμέ τζάμια, τα λευκά κρύσταλλα στα πλαϊνά φλας, αλλά και οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, που αποτελούν μαζί με τα πλαϊνά skirts και την πίσω αεροτομή στοιχεία του πακέτου John Cooper Works.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα με τις δερμάτινες επενδύσεις, οι carbon λεπτομέρειες και οι επενδύσεις με μαύρη λάκα.

Το MINI 1499 GT δυστυχώς δεν θα εμφανιστεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, πλην της Μεγ. Βρετανίας, όπου θα διατίθεται αποκλειστικά...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ