ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το πιο γρήγορο Toyota Yaris

Έρχεται το πιο γρήγορο Toyota Yaris
SEBASTIEN MAUROY

Ένας πύραυλος τσέπης με 212 ίππους θα είναι το νέο Toyota Yaris το οποίο θα βγει σε 400 μοντέλα από τις αρχές του 2018.

Η Toyota δημιούργησε την κορυφαία έκδοση του Yaris, με το ακρώνυμο GRMN (Gazzo Racing Meister of the Nürburgring) με σκοπό να φέρει σε μοντέλο παραγωγής, την αγωνιστική της εμπειρία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC.

Όπως καταλάβατε από τον κωδικό του, το Yaris GRMN έχει εξελιχθεί στην φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, έχοντας βασικό χαρακτηριστικό τον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.8 lt που αποδίδει μέγιστη ισχύ 212 ίππους, ενώ η ροπή αγγίζει τα 25,5 κιλά. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, με “κοντές” σχέσεις. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6.3 δευτερόλεπτα.

Εκτός των παραπάνω, οι τεχνικοί της Toyota έχουν βελτιώσει την δομή του αμαξώματος, για να αυξηθεί η ακαμψία, ενώ διαφοροποιημένη είναι και η ανάρτηση, τοποθετώντας αμoρτισέρ της Sachs Performance, αλλά και μεγαλύτερες και σκληρότερες ράβδους.

Έρχεται το πιο γρήγορο Toyota Yaris

Δεν λείπουν το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, οι μεγαλύτεροι κατά 24 χιλιοστά δίσκοι φρένων με 4πίστονες δαγκάνες και τα ελαστικά διάστασης 205/45 τοποθετημένες σε ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών της BBS. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν bucket καθίσματα, πίνακας οργάνων με ένδειξη τα 260 χλμ./ώρα, στροφόμετρο στις 8.000 σ.α.λ., σπορ τιμόνι, και επιλογέα ταχυτήτων.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το Yaris GRMN διαθέτει κόκκινα και μαύρα αυτοκόλλητα στα χρώματα της ομάδας Toyota Gazoo Racing και κεντρικά τοποθετημένη οβάλ εξάτμιση.

Σε ότι αφορά την παραγωγή του, αυτή θα περιοριστεί στα μόλις 400 μοντέλα, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ