ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το νέο Hyundai i30 Fastback

Έρχεται το νέο Hyundai i30 Fastback
HYUNDAI MOTOR EUROPE

Πλέον, η γκάμα του Hyundai i30 -μετά τα i30N και i30 Tourer- εμπλουτίζεται και με τον πιο στιλάτο της εκπρόσωπο, το πενταθέσιο coupe i30 Fastback.

Η Hyundai ανασύρει από τις αναμνήσεις ένα σχέδιο που έχει χαθεί στις πολυπρόσωπες και Crossover εποχές της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης, τουλάχιστον της μαζικής: ένα καλό και όμορφο coupe -αν και πενταθέσιο κι όχι διθέσιο, όπως είναι ο ορισμός του coupe- φαίνεται ότι μπορεί να έχει θέση στη γκάμα ενός προσιτού μικρομεσαίου όπως το Hyundai i30, της οποίας είναι μακράν ο πιο "διαφορετικός", και σοφιστικέ, εκπρόσωπος.

Ο σχεδιασμός, η κύρια και εμφανώς ιδιαίτερα μελετημένη πτυχή του i30 Fastback, κυριαρχείται από τα δύο άκρα του. Στο εμπρός, η γρίλια "Cascading" της Hyundai και οι μεγάλοι αεραγωγοί δίπλα της, μαζί με το αυξημένο πλάτος και τον οριζόντιο αεραγωγό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, διαμορφώνουν πολύ δυναμικά το ρύγχος.

Το ίδιο κάνει στο πίσω μέρος και η εντυπωσιακά τοξοειδής πίσω κολόνα, που έρχεται από την δραματικά χαμηλωμένη κατά 25 χιλ. οροφή, όπως και η μεγάλη κεκλιμένη πίσω αεροτομή. Το i30 Fastback είναι, εξάλλου, 30 χιλ. χαμηλότερο από το πεντάθυρο i30, στα 1,425 μέτρα, αλλά και 11,5 εκατ. μεγαλύτερο σε μήκος.

Έρχεται το νέο Hyundai i30 Fastback

Ο δυναμισμός της εμφάνισης εν μέρει εμποτίζει και τα στοιχεία της οδικής συμπεριφοράς, καθώς οι Κορεάτες μείωσαν το ύψος από το έδαφος κατά 5% και έκαναν κατά 15% πιο σκληρή την ανάρτηση, και φυσικά το συνέδεσαν με την πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το ανατολίτικο coupe κινείται είτε από τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI turbo με 120 ίππους, είτε από τον 1.4 T-GDI turbo με 140 ίππου, που θέτουν στόχο μέσης κατανάλωσης τα 5,5-5,0 λίτρα/100χλμ. Αργότερα, μέσα στο 2018, θα προστεθεί και η επιλογή 1.6 πετρελαίου, σε ρύθμιση 110 ή 136 ίππων.

Πλέον, η γκάμα του i30 -μετά τα i30N και i30 Tourer- εμπλουτίζεται και με τον πιο στιλάτο της εκπρόσωπο, το πενταθέσιο coupe i30 Fastback…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ