ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το ισχυρό Opel Astra 1.6 BiTurbo

Opel Astra K
Opel Astra K OPEL AUTOMOBILE GMBH

Την πιο ισχυρή έκδοση του Astra, με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 BiTurbo, ρίχνει στην αγορά η Opel. Δείτε τα χαρακτηριστικά του.

Φέρει τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR), είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρη και Sports Tourer έκδοση και ήδη πληροί το αυστηρό πρότυπο Euro 6d-TEMP, που περιλαμβάνει τη δοκιμή Πραγματικών Εκπομπών Ρύπων (Real Driving Emissions - RDE) με μέτρηση σε δημόσιους δρόμους.

Αυτή η μέθοδος μετρήσεων θα τεθεί σε υποχρεωτική εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά. Το Astra 1.6 BiTurbo Diesel hatchback επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Αυτός ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ήπιας κατανάλωσηςκάνει το twin-turbo Astra ένα από τα πιο αποδοτικά μοντέλα στη συμπαγή κατηγορία (πεντάθυρο μικτή κατανάλωση 5,0-4,8 λίτρα/100 χλμ., και εκπομπές 133-127 γρ./χλμ. CΟ2, Sports Tourer: 5,2-4,9 λίτρα/100 χλμ. και 137-131 γρ./χλμ. CΟ2).

Το μοτέρ αποδίδει 150 hp και η μέγιστη ροπή των 350 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500-2.250 σ.α.λ.. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, και έχει ήπια λειτουργία.

Στη διαδικασία SCR για κινητήρες πετρελαίου, το AdBlue ψεκάζεται στα καυσαέρια. Το διάλυμα αποσυντίθεται σε αμμωνία. Οξείδια του αζώτου (NOx) εισέρχονται στον καταλύτη, και μετά, γίνεται επιλεκτική αναγωγή σε άζωτο και νερό.

Η ταχεία μετάβαση σε επίπεδο συμμόρφωσης Euro 6d-TEMP αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Opel στη μείωση εκπομπών ρύπων των οχημάτων. Τα επόμενα βήματα προς αυτό το στόχο είναι το λανσάρισμα τεσσάρων ηλεκτρικών/plug-in υβριδικών μοντέλων μέχρι το 2020, μεταξύ των οποίων η επόμενη γενιά Corsa, που θα διατίθεται σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση, και το Grandland X ως το πρώτο plug-in υβριδικό της Opel. Μέχρι το 2024, θα έχει ολοκληρωθεί ο ‘εξηλεκτρισμός’ της Opel, καθώς δίπλα σε κάθε κινητήρα εσωτερικής καύσης θα υπάρχει μία αντίστοιχη υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση.

Το Astra εφοδιάζεται με πλειάδα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ