ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το best seller SUV της Hyundai

Έρχεται το best seller SUV της Hyundai

Η κατηγορία των SUV, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο ανθηρή εμπορικά στην Ευρώπη. Ολες -πλέον- οι μάρκες διαθέτουν τουλάχιστον ένα τέτοιο μοντέλο, πόσω μάλλον η Hyundai που διαθέτει τριπλέτα, κατά σειρά μεγέθους: Kona, Tucson και Santa Fe.

Η κατηγορία των SUV, αυτή τη στιγμή, είναι η πιο ανθηρή εμπορικά στην Ευρώπη. Ολες -πλέον- οι μάρκες διαθέτουν τουλάχιστον ένα τέτοιο μοντέλο, πόσω μάλλον η Hyundai που διαθέτει τριπλέτα, κατά σειρά μεγέθους: Kona, Tucson και Santa Fe.

Για το Kona γράψαμε προ ημερών. Κατά την αποστολή μας στη Βαρκελώνη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και κυρίως να οδηγήσουμε και το φρεσκαρισμένο Tucson, το best seller μοντέλο της κορεατικής μάρκας στην Ευρώπη. Από το 2015 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, έχει πουλήσει πάνω από 390.000 μονάδες και στόχος, με την ανανέωση του μοντέλου, είναι να διευρύνει τον όγκο των πωλήσεών του.

Το μεσαίο (C) SUV της Hyundai, απέκτησε την Cascading Grille, τη νέα μάσκα, τη νέα ταυτότητα της μάρκας, που θα κοσμεί όλα τα νέα της μοντέλα.

Έρχεται το best seller SUV της Hyundai

Το ανανεωμένο Tucson δείχνει με τις αισθητικές παρεμβάσεις που έγιναν, πιο φαρδύ, φέρει νέα full LED φωτιστικά, νέα πίσω φωτιστικά, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ζάντες μεταξύ 16 και 19 ιντσών και νέα απόληξη εξάτμισης.

Ο άνεμος ανανέωσης περνά και στην καμπίνα, με μαλακά πλαστικά, αεριζόμενα / θερμαινόμενα καθίσματα, 8άρα οθόνη αφής, 4 χρωματικούς συνδυασμούς και πλούσιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, με το πορτμπαγκάζ να φιλοξενεί 513 λίτρα όγκου (φθάνει τα 1.503 με την αναδίπλωση των καθισμάτων).

Όσον αφορά στα μοτέρ, το νέο Tucson τροφοδοτείται από δύο πετρελαιοκινητήρες και δύο βενζινοκινητήρες, με μειωμένο βάρος, το οποίο βελτιώνει περαιτέρω τις εκπομπές CO2. Επιπλέον, το νέο Tucson είναι το πρώτο Hyundai που θα διατίθεται με ένα ήπιο υβριδικό κινητήρα 48 V, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 8% η κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια οι ρύποι.

Έρχεται το best seller SUV της Hyundai

Θα ξεκινήσω με τους κινητήρες βενζίνης, που έχουν πάρει τα... πάνω τους εμπορικά στην Ελλάδα, τώρα τελευταία. Ο 1.6lt GDI αποδίδει 132 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Ο ίδιας χωρητικότητας κινητήρας, παράγει στη δεύτερη έκδοση 177 ίππους και εναλλακτικά μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο 7DCT. Και τα δύο κιβώτια προσφέρονται στις εκδόσεις με προσθιοκίνηση ή τετρακίνηση.

Κι επειδή το πετρέλαιο παραμένει υπολογίσιμη δύναμη εμπορικά, το νέο Tucson θα προσφέρεται με τον νέο πετρελαιοκινητήρα Smartstream 1.6 lt, με δύο ιπποδυνάμεις 115 hp και 136 hp. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με 6άρι κιβώτιο και προσθιοκίνηση, ενώ η έκδοση υψηλότερης ισχύος, προσφέρεται και με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (7DCT), με επιλογή προσθιοκίνησης ή τετρακίνησης.

Για όσους θέλουν περισσότερα κυβικά, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 lt με ισχύ 185 hp που μπορεί να συνδυαστεί με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων (8ΑΤ). Αυτός ο υψηλής απόδοσης κινητήρας έρχεται με την τετρακίνηση της Hyundai, που ονομάζεται HTRAC. Είναι εξοπλισμένο με διαφορικό κατανέμει ισορροπημένα τη ροπή προς τον εμπρόσθιο και τον πίσω άξονα.

Έρχεται το best seller SUV της Hyundai

Σε επίπεδο ασφάλειας, όλες οι τελευταίες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδήγησης της Hyundai, SmartSense, διατίθενται στο νέο Tucson, που συμμορφώνονται με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Το κορυφαίο πακέτο ασφαλείας αποτελείται από τα εξής: Βοηθητικό σύστημα πρόληψης σύγκρουσης (FCA), Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (LKA) και Έξυπνη ρύθμιση ορίου ταχύτητας (ISLW). Νέα συστήματα είναι η Προειδοποίησης Οδηγού (DAW), η οποία βοηθά μόλις ανιχνευθεί απερίσκεπτη ή κουρασμένη οδήγηση. Επιπλέον, το πακέτο ασφάλειας περιλαμβάνει οθόνη παρακολούθησης Surround View (SVM) της Hyundai, η οποία χρησιμοποιεί κάμερες για να παρέχει όραση 360° κατά την αναστροφή. Εφοδιάζεται και με Cruise Control, που φέρει Stop & Go (SCC w / S & G).

Καταλήγοντας, εφοδιάζεται με νέο ηχοσύστημα κορυφαίας ποιότητας από την Krell, ασύρματο φορτιστή κινητού τηλεφώνου QI και νέα οθόνη πληροφοριών 7 ιντσών που υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto και σύνδεση Bluetooth, ενώ φέρει θύρες USB εμπρός και στο πίσω μέρος, παρέχοντας πρόσθετη ισχύ για την επαναφόρτιση των ενσωματωμένων συσκευών, αν χρειαστεί.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ