ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ερχεται ολοκαίνουργιο Swift

Ερχεται ολοκαίνουργιο Swift

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, πριν λίγες ημέρες και στις αρχές Απριλίου το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί και στην Ελλάδα. Το Swift αποτελεί εμβληματικό μοντέλο για την Suzuki και μαζί με το Vitara αποτελούν τα αυτοκίνητα αιχμής.

Το νέο Swift υιοθετεί ένα εντελώς νέο στιλ, εστιασμένο στην απόδοση, διαθέτοντας ελαφρύ αμάξωμα και προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας.

Με παρακαταθήκη περισσότερους από 5,3 εκατομμύρια πελάτες, οι σχεδιαστές θέλησαν να μείνουν πιστοί στον χαρακτήρα του Swift, αλλά να το κάνουν πιο σύγχρονο. Με συμπαγές αμάξωμα που ζυγίζει μόλις 840 κιλά (120 λιγότερο από το προηγούμενο), η Suzuki αναφέρει ότι στο δρόμο θα έχει συμπεριφορά που θα ικανοποιεί με σβέλτες κινήσεις.

Ερχεται ολοκαίνουργιο Swift

Σε εξοπλισμό, χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, το οποίο συνδυάζει μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser, που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή λειτουργιών ασφάλειας, όπως η υποβοήθηση πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου, και η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων. Χρησιμοποιεί επίσης ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για τη λειτουργία του συστήματος Adaptive Cruise Control.

Το νέο Swift έχει κατά 10 χιλιοστά μικρότερο μήκος από το σημερινό, ενώ ταυτόχρονα το μεταξόνιό του είναι κατά 20 χιλιοστά αυξημένο, δημιουργώντας έτσι περισσότερη αίσθηση ελευθερίας στο εσωτερικό, προσφέροντας παράλληλα 265 λίτρα χώρου αποσκευών, δηλαδή 54 περισσότερα από το υπάρχον Swift. Το νέο μοντέλο είναι επίσης κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλό και κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο, κάτι που τονίζει τη χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα του.

Ερχεται ολοκαίνουργιο Swift

Συνοπτικά το νέο Swift, στα κυριότερα χαρακτηριστικά του:

120 κιλά μικρότερο βάρος αμαξώματος*

5% πιο οικονομικό κινητήρα DUALJET

3% πιο ήσυχο

8% πιο αεροδυναμικό

0,4 μέτρα μικρότερος κύκλος στροφής

23 χιλιοστά περισσότερος κάθετος και οριζόντιος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών στο πίσω κάθισμα

20 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

25% και πλέον μεγαλύτερος χώρος αποσκευών

Βενζινοκινητήρας 1.0 BOOSTERJET

Βενζινοκινητήρας 1.2 DUALJET,

5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο CVT

6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ