ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

"Επιθετική" η Skoda και το 2017

"Επιθετική" η Skoda και το 2017
@WWW.MARKUSHEIMBACH.DE

Η Skoda με τη νέα της "Στρατηγική 2025", στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εικόνας της, έχοντας γιορτάσει πέρυσι 25 χρόνια από την ένταξής της.

Η Skoda μετρά ήδη 122 χρόνια πορείας και η ρότα έχει αλλάξει προ πολλού. Με τη νέα της "Στρατηγική 2025", στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εικόνας της, έχοντας γιορτάσει πέρυσι 25 χρόνια από την ένταξής της στον Όμιλο Volkswagen και φέτος το ορόσημο της παραγωγής 15 εκατομμυρίων οχημάτων ως μέλος του ομίλου. Εξάλλου, στη μεγαλύτερη για αυτή εθνική αγορά, της Κίνας, η μάρκα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 10 μόνο χρόνια, ενώ προστέθηκε και η Αλγερία στις χώρες παραγωγής αυτοκινήτων Skoda το 2017.

Η μάρκα απασχολεί αυτή τη στιγμή πάνω από 30.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 εθνικές αγορές. Η εταιρία λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Δημοκρατία της Τσεχίας: τα εργοστάσια οχημάτων στη Mladá Boleslav και στο Kvasiny, καθώς και το εργοστάσιο ανταλλακτικών στο Vrchlabí. Επίσης παράγει οχήματα στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία, Αλγερία και Ινδία κυρίως μέσα από συνεργασίες του Ομίλου, όπως και στην Ουκρανία και Καζακστάν με τοπικούς εταίρους. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει στην αγορά επτά σειρές επιβατικών μοντέλων: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ και SUPERB.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, οδηγούν σε νέα ρεκόρ και η μάρκα αναμένεται να παραδώσει πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα σε πελάτες μέσα στο ημερολογιακό έτος για τέταρτη φορά στη σειρά.

Εξάλλου, για πρώτη φορά τα έσοδα πωλήσεων ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο.

Επίσης, με τη Στρατηγική 2025, η έχει θέσει τα θεμέλια για συνεχή επιτυχή ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Εδώ, η ψηφιοποίηση παίζει κεντρικό ρόλο, ενώ θα εισέλθει και στην ηλεκτροκίνηση στο εγγύς μέλλον με plug-in υβριδικά μοντέλα και με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της μάρκας το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσίασαν αύξηση 145% (1.739 έναντι 710 οχήματα) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, ενώ το μερίδιο της για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανέρχεται σε 3,5%, παρουσιάζοντας αύξηση 130,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (3,5% από 1,5%).

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ