ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση η Porsche

Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση η Porsche

Η Porsche ετοιμάζει ένα σχέδιο εξέλιξης, το οποίο προβλέπει έως το 2022 την επένδυση περισσότερων από 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην υβριδική τεχνολογία.

Η Porsche ετοιμάζει ένα σχέδιο εξέλιξης, το οποίο προβλέπει έως το 2022 την επένδυση περισσότερων από 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην υβριδική τεχνολογία, εστιάζοντας τόσο σε υβριδικά ηλεκτρικά, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Εποπτικό Συμβούλιο της γερμανικής φίρμας. Από το παραπάνω ποσό, τα 3 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για επενδύσεις σε υλικά, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά το κόστος εξέλιξης.

Επίσης, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνητης Mission E, 1 δισ. ευρώ για την προσθήκη ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων κίνησης στην ήδη υπάρχουσα γκάμα μοντέλων, αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια για την επέκταση εγκαταστάσεων, καθώς και 700 εκατομμύρια ευρώ για νέες τεχνολογίες, υποδομές φόρτισης και συστήματα έξυπνης κινητικότητας.

Στη μονάδα παραγωγής του Zuffenhausen, κατασκευάζονται ένα νέο βαφείο, ένας ειδικός χώρος συναρμολόγησης, καθώς και μια γέφυρα μεταφοράς των βαμμένων τμημάτων αμαξώματος και των κινητήρων, στον χώρο τελικής συναρμολόγησης. Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις κατασκευής κινητήρων επεκτείνονται, ώστε εκεί να κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ενώ το φανοποιείο επίσης θα αναβαθμιστεί. Επενδύσεις προγραμματίζονται και για το Κέντρο Εξέλιξης του Weissach, ενώ η όλη διαδικασία εξέλιξης της Porsche Mission E έχει δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Η αμιγώς ηλεκτρική Mission E διαθέτει ισχύ συστήματος 600 ίππων, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, προσφέροντας παράλληλα αυτονομία 500 χλμ. Χάρη στην τάση συστήματος που φτάνει τα 800V, θα χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για φόρτιση που θα εξασφαλίζει αυτονομία 400 χλμ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ